-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 10 21

Panevėžio treke – kovos dėl medalių

Penktadienį Panevėžyje prasidės tris dienas truksiantis Lietuvos dviračių treko čempionatas, kuriame žada dalyvauti visos šalies treko žvaigždės.
Viena čempionato favoričių – Simona Krupeckaitė
Viena čempionato favoričių – Simona Krupeckaitė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Šis čempionatas bus kiek kitoks, nei iki šiol vykę. Treke bus galima pamatyti daug žvaigždžių – ir dviračių, ir estrados. Pirmąją čempionato dieną po iškilmingo varžybų atidarymo vienos valandos koncertuos Radžis,  o antrosios dienos vakarą – Edmundas Kučinskas.

„Ieškome naujų būdų, kaip į treką pritraukti daugiau žiūrovų, kad būtų gražus ir patrauklus renginys žmonėms, taip pat patiems sportininkams, treneriams, sporto darbuotojams. Apjungėme dviračių sporto ir estrados žvaigždes. Mūsų žvaigždės – tai pasaulio elito dviratininkai, įeinantys į pačių stipriausiųjų trejetukus. Viliamės, kad tai bus gražus renginys ne vien tiktai Panevėžio bendruomenei“, – sako Lietuvos dviračių sporto federacijos generalinis sekretorius Vaclovas Šiugždinis.

Rytoj čempionatas prasidės 15 val. individualiomis moterų ir vyrų persekiojimo, moterų ir vyrų komandinio sprinto bei skrečo lenktynėmis. Didžiausią susidomėjimą kelia pasaulio čempionės ir rekordininkės Simonos Krupeckaitės, Europos ir pasaulio čempionatų medalininkės Vilijos Sereikaitės, talentingos Gintarės Gaivenytės  pasirodymai.

Į treką – iš aukštikalnių

Moterų varžybose jėgas bandys apie 30 dviratininkių, o vyrų – daugiau kaip 60. Suvažiuos ir dviratininkų iš Suomijos, Latvijos, Baltarusijos, Estijos, Čekijos, Lenkijos.  Vyrų grupėje varžysis ir sportininkų, kurie rungtyniauja plento varžybose. Tai – Ramūnas Navardauskas, Gediminas Bagdonas, Aidis Kruopis, Egidijus Juodvalkis. Kaip sako V. Šiugždinis, R. Navardauskas ir A.Kruopis buvo tie dviratininkai, kurie šiemet plento varžybose Lietuvai pelnė reitingo taškų.

Pagal šiandienos Europos dviratininkų reitingą, Londono olimpinėse žaidynėse galėtų dalyvauti trys Lietuvos dviratininkai vyrai, dalyvaujantys plento varžybose. „Kaip kitais metais seksis rinkti reitingo taškus, sunku pasakyti. Tačiau pagal šiuos metus jie užima aukštas pozicijas, lenkia D. Latvijos, Estijos, D. Britanijos ir kitų šalių atstovus“ – sako V. Šiugždinis.

Lietuvos moterų treko rinktinė, vadovaujama trenerių Antano Jakimavičiaus ir Dmitrijaus Leopoldo, tiktai trečiadienį sugrįžo iš treniruočių stovyklos Terskole (Kabarda–Balkarija), kur treniravosi visą mėnesį. Treniruočių stovykloje jiems daug padėjo buvęs ilgametis Lietuvos dviračių sporto federacijos generalinis sekretorius Valentinas Rutkauskas, kuris yra rytoj prasidėsiančio Lietuvos dviračių treko čempionato vyr. teisėjas.

Kaip teigė V. Šiugždinis, oras aukštikalnėse pasitaikė nekoks, treniruotis buvo nelabai palankios sąlygos, nes buvo ir nemažai sniego. Laimei, mūsų sportininkės tenai nesusirgo, atliko gerą darbą, kuris ateityje turėtų duoti gerų rezultatų.

Didelė panevėžiečių parama  

Rengiant  šiemetinį čempionatą, daug prisidėjo Panevėžio savivaldybė, Kūno kultūros ir sporto centras, Panevėžio dviračių sporto federacija ir jos vadovas Raimondas Daugirdas, „El Eko–Sport“ klubas.
  
„Panevėžyje visada malonu apsilankyti, nes kiekviename žingsnyje jauti paramą. Šis Lietuvos čempionatas labai svarbus dviračių treko meistrams, nes po jo paaiškės rinktinė, kuri lapkričio 5–7d. Pruškove (Lenkija) dalyvaus Europos dviračių treko čempionate. Lietuvos čempionatas jiems bus paskutinysis pasirengimo etapas“, – sako V. Šiugždinis.

Nugalėtojams, čempionams bus įteikti Italijoje pagaminti čempionų marškinėliai, kuriais pasirūpino praeityje garsi mūsų dviratininkė Rasa Mažeikytė. Suaugusiųjų čempionų dar laukia specialūs prizai, piniginiai prizai, o iki 23 m. dviratininkų – taurės. Mūsų sportininkų dviračiais rūpinosi Diana Žiliūtė. „Šiandien dviratininkų organizacija – kaip tas aštuonkojis, su daug čiulptukų. Visi geranoriškai prisideda prie bendro reikalo“, – teigia LDSF generalinis sekretorius.

Europos čempionatas Panevėžyje?

Lietuvos dviračių sporto federacija gavo Sporto departamento generalinio direktoriaus Klemenso Rimšelio pritarimą, jog 2012 m. Lietuvoje galėtų būti surengtas Europos dviračių treko čempionatas. Spalio 28 d. tas klausimas bus svarstomas Panevėžio savivaldybės tarybos posėdyje. Jeigu bus priimtas teigiamas sprendimas, tada bus pasirašytas kontraktas su Europos dviračių sporto federacija dėl dalyvavimo konkurse rengti šį čempionatą.

Pasak V. Šiugždinio, yra didelės galimybės Europos čempionatą rengti Panevėžyje, nes yra naujas dviračių trekas, o Tarptautinės ir Europos federacijų tradicijos yra tokios, kur yra nauji trekai, tenai ir rengiami čempionatai. „Mes turėtume persvarą prieš kitus“, – įsitikinęs V. Šiugždinis.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius