Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 03 07

Panevėžio treke V.Lendelis pateko į sprinto finalus, A.Trebaitė gerai pradėjo omniumą

Šeštadienį Panevėžyje tarptautinėse treko varžybose „Panevėžys 2015“ Vasilijus Lendelis pateko į sprinto rungties finalus, o Aušrinė Trebaitė sėkmingai pradėjo omniumo (daugiakovės) varžybas.
Aušrinė Trebaitė
Aušrinė Trebaitė / Luko Balandžio nuotr.

Sprinto rungties kvalifikaciją laimėjo vengras Sandoras Szalontay, kuris 200 metrų nuotolį įveikė per 10,192 sekundės.

Nuo jo tik keturiomis tūkstantosiomis sekundėmis dalimis atsiliko lenkas Kamilas Kuczynskis, trečią rezultatą parodė V.Lendelis (10,265 sek.). Svajūnas Jonauskas tarp 18-os dalyvių liko septintas, o Paulius Gustys 12-as.

Sprinto aštunfinalyje V.Lendelis įveikė azerbaidžanietį Sergejų Omelčenką, S.Jonauskas nugalėjo lenką Mateuszą Rudyką, o P.Gustys nusileido kvalifikacijos nugalėtojui S.Szalontay. Paguodos kovoje P.Gustys savo važiavime liko antras ir baigė pasirodymą sprinto rungtyje.

Ketvirtfinalyje lietuviai V.Lendelis ir S.Jonauskas dėl patekimo į finalus kovojo vienoje poroje. Kovą iki dviejų pergalių (2-0) laimėjo V.Lendelis. Pusfinalyje lietuvis dėl patekimo į finalą kovos su K.Kuczynkiu, o S.Szalontay su Andrejumi Vinokurovu iš Ukrainos.

Sėkmingai moterų omniumo varžybas pradėjo A.Trebaitė, kuri skreče ir persekiojime užėmė antrąsias vietas ir su 76 taškais rikiuojasi antroje vietoje. Pirmauja baltarusė Tatjana Šarakova, kuri skrečo rungtyje su A.Trebaitė aplenkė grupę ratu ir pasidalijo lyderių pozicijas.

Trečia po dviejų rungčių yra lenkė Edyta Jasinska, jos sąskaitoje 58 taškai. Daiva Tušlaitė su 54 taškais rikiuojasi septintoje vietoje, Vilija Sereikaitė su 50 taškų yra devinta, Silvija Latožaitė su 46 taškais vienuolikta, Edita Mazurevičiūtė su 36 taškais yra trylikta, o Vaida Pikauskaitė su 30 taškų yra keturioliktoje vietoje.

Tarp vyrų po dviejų pirmų rungčių pirmauja jas abi laimėjęs baltarusis Romanas Ciškovas, antras su 72 taškais rikiuojasi ukrainietis Romanas Gladyšas, trečias su 70 taškų Jevgenijus Achramenka.

Jaunės merginos šeštadienį tęsė kovas omniumo daugiakovėje, kurioje ir toliau lyderės pozicijas išlaiko Olivija Baleišytė. Ji laimėjo skrečo, persekiojimo, eliminavimo, rato iš eigos rungtis, o vieno kilometro rungtyje liko antra ir su 198 taškais neužleidžia lyderės pozicijų. Jai įkandin seka lenkė Nikola Rozynska, kuri nuo V.Baleišytės atsilieka 10 taškų.

Trečia su 180 taškų yra Eglė Eidėjutė, ketvirta su 168 taškais Karolina Seliavaitė, Kristina Jakubovskaja su 120 taškų yra dešimta, su atitinkamai 104 bei 98 taškais Kamilė Balsevičiūtė ir Eglė Razmaitė rikiuojasi paskutinėse dvyliktoje bei tryliktoje vietoje.

Lietuvos vaikinams omniumo varžybose, taip gerai kaip merginoms, nesiseka. Iš gausios klaipėdiečių kompanijos geriausias pozicijas su 136 taškais turi Rojus Adomaitis – jis po penkių rungčių yra šeštas.

Pirmauja svečias iš Lenkijos Szymonas Krawczykas, kurio sąskaitoje 190 taškų. Antras yra ukrainietis Aleksandras Moščionskis (184 tšk.), trečias lenkas Piotras Pazikas (172 taškai).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius