-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 05

Panevėžyje spindėjo dvi žvaigždės: Markas Cavendishas ir Simona Krupeckaitė

Birželio 4-5 dienomis Panevėžyje, „Cido“ arenoje, vyko Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) pirmosios kategorijos treko varžybos „Panevėžys 2016“. Jose dalyvavo per šimtą dviratininkų iš keturiolikos šalių. Britas M.Cavendishas parodė, kaip reikia laimėti ramiu veidu, o S.Krupeckaitė į Rio de Žaneiro olimpines varžybas palydėta su dviem aukso medaliais.
Simona Krupeckaitė
Simona Krupeckaitė / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Pasaulio dviračių sporto žvaigždė – britas Markas Cavendishas Panevėžyje dalyvavo daugiakovės rungtyje omniume – ir ją laimėjo tarsi žaisdamas su priešininkais. Jis taškais pirmavo beveik visą laiką ir finišavo pirmas.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Markas Cavendishas
Alvydo Januševičiaus nuotr./Markas Cavendishas

Vilties prieš jį laimėti neturėjo ir Ukrainos sportininkas, kuris naudojo savotišką taktiką – aplenkti grupę visu ratu. Taip šioje rungtyje pelnomi papildomi 20 taškų.

S.Krupeckaitė sugeba iššauti lyg torpeda ir per kelias sekundes aplenkti visas savo varžoves.

Sekmadienį aukso medalį keirino rungtyje laimėjo Simona Krupeckaitė, kuri ir pusfinalyje ir finale pademonstravo savo nepamatuojamą potencialą. Sidabrą ir bronzą pelnė Rusijos sportininkės.

Startavusi paskutinė, S.Krupeckaitė sugeba iššauti lyg torpeda ir per kelias sekundes aplenkti visas savo varžoves. Šeštadienį sportininkė taip pat laimėjo auksą sprinto rungtyje.

Lietuvos sportininkei po šių varžybų palinkėta sėkmės Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Ant pirmos vietos pakylos S.Krupeckaitė stovėjo vienoje rankoje laikydama savo mažyli – sūnų Maksimilianą.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Simona Krupeckaitė
Alvydo Januševičiaus nuotr./Simona Krupeckaitė

Lietuvos dviračių sporto federacijos generalinė sekretorė Rasa Ališauskienė teigia, kad dabar S.Krupeckaitė yra didžiausia olimpinė viltis. Ji yra puikios formos, turi nuostabų trenerį: „Šie paskutiniai du aukso medaliai yra gražus viso to įrodymas. Tai buvo puiki repeticija prieš olimpiadą

Šie paskutiniai du aukso medaliai Simonai Krupeckaitei yra puiki repeticija prieš olimpiadą.

Sekretorė trumpai paaiškina, kas yra keirinas: „Štai panevėžietis dviračių treneris Algimantas Buivydas užkuria motocikliuką, o dviratininkai seka paskui jį.

Motocikliukas greitėja, kol pasiekia reikiamą greitį. Tuomet , likus iki finišo 700 metrų, duodamas startas.“

A.Buivydas atskleidė, kad tai olandų gamybos motocikliukas, kuris dviračių pasaulyje vadinamas „derniu“. Išspaudžia jis kiek per 65 kilometrų per valandą greitį. Kai rungtyje lietuviams nepasiseka, treneris sulaukia priekaištų: „Algi, blogai tempi“.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Dviračių treko varžybos Panevėžyje
Alvydo Januševičiaus nuotr./Dviračių treko varžybos Panevėžyje

Finalines varžybas taip pat stebėjo MTB dviračių sporto treneris Gediminas Kastanauskas, kurio auklėtinė Katažina Sosna tą patį sekmadienį pelnė Europos kalnų dviračių maratono čempionato bronzą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius