-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 10 19 /19:32

Panevėžyje startavo Europos dviračių treko čempionatas

Panevėžio „Cido“ arenoje penktadienio vakarą startavo pirmą kartą Lietuvoje rengiamas Europos dviračių treko čempionatas, kuris tęsis iki sekmadienio vakaro.
Atidarymo ceremonijos akimirka
Atidarymo ceremonijos akimirka / Luko Balandžio nuotr.

Čempionatas prasidėjo įspūdingu šviesos, pirotechnikos ir muzikos šou. Dviračio sporto čempionatuose tai – naujovė.

Panevėžyje didelio žmonių skaičiaus pagausėjimo nematyti. Tai patvirtino ir organizatoriai, kurių teigimu, bent pirmąją dieną tikėjosi didesnio žiūrovų skaičiaus, juolab, kad bilietų kainos prasideda vos nuo 12 litų. Vis dėlto prie „Cido“ arenos buriuojasi nemažai žmonių, pilnėja ir aplink treką esančios tribūnos.

Atidarymo ceremonijos akimirkos:

19:30 Europos dviračių federacijos prezidentas oficialiai paskelbė čempionatą atidarytu.

19:20 Scenoje sveikinimo žodžius tarė Viktoras Melianas, kuris yra čempionato vyriausybinės organizacinės grupės galva, bei kiti oficialūs asmenys.

19:15 Po pirmosios ceremonijos dalies į sceną žengė vedėjas Jonas Radzevičius, kuris tarė sveikinimo žodį ir dėkojo Panevėžio miestui.

19:10 Į sceną žengė itin gausus pučiamųjų orkestras „Aukštyn“, būgnininkai „Ritmas kitaip“ ir kelios šokėjų grupės. Juos lydėjo garsus pirotechnikos sproginėjimas ir ryškių šviesų šou. Kiek anksčiau į sceną buvo įneštos visų čempionate dalyvaujančių šalių vėliavos.

19:00 Panevėžio miestui įteikta Europos garbės lentelė, už miestiečių indėlį taikiai vienijant Europą. „Europos Sąjungai įteikta Nobelio taikos premija – tai ir Panevėžio miesto žmonių nuopelnas“, – miesto merui įteikdamas apdovanojimą teigė ES atstovas.

---------------------------------------------------------------------------

Atidarymo ceremonijoje, kurią ves Jonas Radzevičius, dalyvaus daugiau nei 60 žmonių – pučiamųjų orkestras, būgnininkai, šokėjos, žymūs asmenys. Specialiai ceremonijai sukurta muzika pagal žinomą legendinės grupės „Queen“ dainą „Bicycle Race“.

„Tikimės, kad čempionatas jo svečiams įsimins ne tik sportiniais rezultatais, bet ir organizavimo lygiu bei puikia atmosfera“, – teigė čempionato vykdomasis direktorius Eugenijus Ivanauskas.

Iškart po atidarymo ceremonijos prasidės finaliniai pirmosios čempionato dienos važiavimai.

Primename, kad penktadienio vakarą dvi Lietuvos moterų komandos kovos finaluose. Aušrinė Trebaitė, Vilija Sereikaitė ir Vaida Pikauskaitė varžysis 3 km komandinių persekiojimo lenktynių finale. Jų varžovės bus Lenkijos sportininkės Kataržyna Pawlowska, Eugenia Bujak ir Malorzata Wojtyra.

Komandinio sprinto finale aukso medalio sieks Simona Krupeckaitė ir Gintarė Gaivenytė. Su lietuvėmis varžysis Rusijos duetas – Anastasija Voinova ir Darja Šveliova. 

Čempionate varžysis 150 sportininkų iš 21 Europos valstybės, tarp kurių ir gausi lietuvių delegacija.

Moterų varžybose dalyvaus S.Krupeckaitė, G.Gaivenytė, V.Sereikaitė, A.Trebaitė, Eglė Zablockytė ir V.Pikauskaitė, vyrų – Darijus Džervus, Gediminas Bagdonas, Airidas Videika ir Šarūnas Kuncevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius