-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 04 20

Paplūdimio tinklininkės Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė sezoną pradėjo prestižiniame turnyre Monte Karle

Paplūdimio tinklininkės Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė pradėjo savo pasirodymą prestižiniame moterų turnyre „Monte Carlo 2012“.
Monika Povilaitytė
Monika Povilaitytė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Pernai metų Europos jaunių (iki 18 metų) čempionato, kuris vyko Vilniuje, nugalėtojos pirmajame dienos mače rezultatu 0:2 (16:21; 10:21) nusileido vienoms iš turnyro favoričių, amerikietėms Tealle Hunkus ir Kristen Batt.  Antrajame susitikime lietuvaitės 2:0 (21:19; 21:16) įrodė savo pranašumą prieš patyrusias Verena Puhr ir Isabella iš Austrijos.

„Monte Carlo 2012“ yra elitinis paplūdimio tinklinio sezono atidarymo turnyras į kurį kviečiamos tik pasaulio ir Europos turuose aukštus rezultatus demonstruojančios komandos. Be lietuvaičių, austrių ir amerikiečių turnyre dalyvauja komandos iš Kanados, Vokietijos, Čekijos, Ispanijos, Estijos ir Slovėnijos.

Vien pakvietimas į šį turnyrą yra didžiulis įvertinimas Lietuvos tinkliniui. Tai – varžybos, į kurias pakvietimą gauna ne bet kas.

„Mače su amerikietėmis taip pat galėjome sužaisti geriau, tačiau pirmajame sete pirmaudamos 15:12 merginos dėl varžybų patirties stygiaus šiek tiek pasimetė ir prarado iniciatyvą. Su austrėmis viskas pavyko kur kas geriau: puikiai sekėsi padavimas, tiksliai žaidėme gynyboje ir atkaklioje kovoje įveikėme tituluotas varžoves.  Monikai prieš kelias savaites skilo dešinės rankos smilius, ji žaidžia „suteipuota“ ranka ir negali atakuoti visu 100 proc. bet merginų nusiteikimas kovingas, tad tikėkimės, kad šiandien vakare pavyks įveikti slovėnes ir pateksime į pusfinalį,“ – komentavo merginų treneris ir Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas.

 „Vien pakvietimas į šį turnyrą yra didžiulis įvertinimas Lietuvos tinkliniui. Tai – varžybos, į kurias pakvietimą gauna ne bet kas. Monika ir Ieva intensyviai ruošėsi šiam sezonui visus metus uždarame paplūdimio tinklinio aikštyne ir pirmosiose sezono varžybose matosi, kad padaryta didžiulė pažanga. Jau galime kovoti su pajėgiomis pasaulio moterų elito komandomis. Žinoma, tai tik pati sezono pradžia ir daugelis užsienio komandų tik pradeda pasiruošimą, tačiau mūsiškių žaidimas nuteikia optimistiškai,“ –  pasakojo M. Vasiliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius