Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 24

Parolimpiečius išlydėjusi D.Grybauskaitė: parolimpines žaidynes vertinu labiau nei olimpines

Trečiadienį Katedros aikštės pakraštyje buvo atidarytas parolimpinis skveras „Kelias į Rio“ ir išlydėti sportininkai, rugsėjo 7-18 dienomis atstovausiantys Lietuvai Rio de Žaneiro parolimpinėse žaidynėse.

Lietuvos rinktinę sudaro trylika sportininkų: šeši golbolo žaidėjai, dziudistas, plaukikas, irkluotojas ir keturi lengvaatlečiai. Parolimpinėse žaidynėse dalyvauja daugiau nei 170 valstybių. Jose bus išdalinta kiek daugiau nei 500 parolimpinių medalių komplektų.

Garbė turėti parolimpiečių

Išlydėti parolimpiečių atvyko Lietuvos respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Ko gero, asmeniškai parolimpines žaidynes vertinu labiau nei olimpines. Kiekvienai šaliai yra garbė turėti daug parolimpiečių. Būtent jie atspindi valstybės išsivystymo lygį, mūsų sporto lygį ir mūsų žmonių valią, norą laimėti.

Tai mūsų lietuviškos dvasios atspindys, kurį jūs, parolimpiečiai, geriausiai įgyvendinate ir demonstruojate mums visiems, nes jūs — mums didžiausias pavyzdys, kad atsipalaiduoti negalima; pavyzdys, kad nuleisti rankų negalima; kad viskas yra įmanoma, todėl mėginsime stebėti visų jūsų rungtynes.

Rio, tai galimybė jums pasiekti to, ko jūs verti. Rio, tai galimybė jums parodyti, ką jūs sugebate po tokio sunkaus ketverių metų darbo. Rio yra ir mums, likusiems, matyti jus, vertinti ir stebėti.

Todėl linkiu jums visiems žinoti, kad mūsų širdys bus su jumis; mūsų visas pasididžiavimas bus su jumis, nes jūs nešite Lietuvos vėliavą — mūsų trispalvę ir tai didžiulė garbė ir jums, ir mums. Linkiu visko ko geriausio asmeniškai ir nuo visų mūsų“, – sakė prezidentė.

VIDEO: „Galia nugalėti“: Lietuvos parolimpiečių istorijos

D.Grybauskaitė Lietuvos vėliavą įteikė plaukikui, jauniausiam rinktinės nariui Edgarui Matakui, kuris Rio parolimpinių žaidynių atidaryme neš trispalvę.

Laikydamas vėliavą savo rankose sportininkas stengėsi sutvardyti jį užplūdusias emocijas ir žadėjo ginti Lietuvos vardą.

„Dėkoju jums už pasitikėjimą. Garbingai pasižadu rinktinės vardu ginti Lietuvos vardą Rio parolimpinėse žaidynėse“, – sakė jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dalia Grybausakaitė ir Vytautas Kvietkauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Dalia Grybausakaitė ir Vytautas Kvietkauskas

Iš olimpiečių – parolimpiečiams

Olimpiečių estafetę parolimpiečiams perdavė Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių prizininkai Mindaugas Griškonis, Saulius Ritteris ir Milda Valčiukaitė.

„Labai džiaugiuosi čia stovėdama ir matydama jus visus. Man didelė garbė perduoti jums šią olimpinę estafetę. Rio parolimpinės žaidynės gali būti jūsų gyvenimo startu, tad linkiu kovoti iki galo, pajusti olimpinę dvasią, kurią ir mes pajutome“, – šiltų žodžių negailėjo M.Valčiukaitė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mindaugas Griškonis ir Milda Valčiukaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Mindaugas Griškonis ir Milda Valčiukaitė

Nusiteikę siekti aukščiausio

Parolimpinio komiteto prezidentas Vytautas Kvietkauskas teigė, kad Lietuvos parolimpiečiai yra geriausi sportininkai ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. V.Kvietkauskas atskleidė, kad iš jų yra tikimasi pačių aukščiausių rezultatų, sportininkų 20-ta, 15-ta ar 10-ta vietos netenkins.

VIDEO: Lietuvos sportininkai išlydėti į Rio de Žaneiro Parolimpines žaidynes

Pagrindinis Rio parolimpinių žaidynių viešinimo rėmėjas yra „Citadele“ bankas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius