-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 11

Pasaulio 19-mečių paplūdimio tinklinio čempionate lietuviai nelauktai pateko į pagrindines varžybas ir iškovojo pirmąją pergalę

Džiugios žinios pasiekė Lietuvą iš Portugalijoje vykstančio pasaulio jaunimo (iki 19 metų) paplūdimio tinklinio čempionato.
Arnas Rumševičius
Arnas Rumševičius / Augusto Četkausko nuotr.

Pirmenybių debiutantai Lietuvos tinklininkai – Lukas Každailis ir Arnas Rumševičius pirmoje kvalifikacinio turnyro kovoje po 46 minutes trukusios trijų setų kovos 1:2 (21:14, 17:21, 13:15) nusileido trečiajai pagal skirstymą italų porai – Giacomo De Fabritis'ui ir Javierui Facundo Martinezui bei pagal varžybų reglamentą turėjo palikti čempionatą.

Tačiau į pirmenybes neatvyko Siera Leonės vaikinų komanda ir varžybų organizatoriai, vadovaudamiesi FIVB taisyklėmis, nusprendė vietą pagrindiniame turnyre skirti geriausiai atrankoje pasirodžiusiai porai iš Lietuvos.

Nelauktai patekę į pagrindines varžybas ir vos 21-ąjį reitingą turinti L.Každailio bei A.Rumševičiaus pora jau pirmosiose E grupės rungtynėse pateikė staigmeną ir po 43 minučių kovos 2:0 (21:15, 21:19) įveikė dvyliktus pagal skirstymą čekus Donovaną Dzavoronoką ir Michaelą Hadravą.

Kitame E grupės susitikime ketvirtadienį vokiečiai Moritzas Reichertas ir Clemensas Wickleras (5 reitingas) 2-0 (21:13, 21:13) nugalėjo norvegus Jarle'ą Fornes ir Henriką Aase'ą Hole'ą (21 reitingas). Su pastarosiomis poromis lietuviai žais penktadienį.

Iš viso pagrindiniame turnyre 32 duetai pradėjo kovas 8 grupėse, o į kitą varžybų etapą pateks po tris geriausias grupių komandas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius