Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 18

Pasaulio čempionato atranką Lietuvos rankininkai baigė pralaimėjimu bosniams

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė sekmadienį paskutiniąsias 2017 metų pasaulio čempionato Europos zonos pirmosios atrankos grupės šeštojo turo rungtynes svečiuose 22:31 (14:15) pralaimėjo Bosnijos ir Hercegovinos komandai bei su 6 taškais tenkinosi trečiąja vieta.
Lietuvos rankinio rinktinė
Lietuvos rankinio rinktinė / LRF nuotr.

Grupės nugalėtojais bei vienintelio kelialapio į pirmenybių atkrintamąsias varžybas savininkais tapo Bosnijos ir Hercegovinos (11 tšk.) rankininkai.

Aikštės šeimininkai, sutikti namuose kaip didvyriai, nors ir palaikomi gausiai (4000) susirinkusių žiūrovų, pradžioje nepersistengė ir buvo kiek apsnūdę. Pirmąjį rungtynių įvartį pelnė Rolandas Bernatonis. Dar du pridėjo Benas Petreikis ir 3:1 – lietuviai priekyje. Nuo didesnių problemų šeimininkus gelbėjo vartininkas.

Nors ekipų neslėgė jokia turnyrinės lentelės įtampa, įvarčių daug nebuvo, o komandos atakas organizavo pakankamai ilgai. Prasidėjus penkioliktai minutei rezultatas lygus – 5:5. Vėliau bosniai dažnai žaisdavo mažumoje, dėl grubių baudų prieš svečių žaidėjus, bet sugebėdavo neleisti Lietuvos rinktinei įgyti pranašumo.

Antrojoje kėlinio pusėje komandos pradėjo lengviau pelnyti įvarčius ir pasibaigus pirmajam kėliniui rezultatas 15:14 bosnių naudai. Pirmajame kėlinyje lietuvius į priekį traukė B.Petreikis ir R.Bernatonis, pelnę po keturis įvarčius.

Antrasis kėlinys prasidėjo lietuvių bandymu persverti rezultatą savo naudai. Svečiams pavykdavo išlyginti rezultatą, bet bosniai atsakydavo rezultatyviais metimais ir neleisdavo išsiveržti į priekį. Sužaidus dešimt minučių antrajame kėlinyje rezultatas buvo 19:18 šeimininkų naudai. Po to sekė sėkminga bosnių atkarpa ir pastarieji nutolo 21:18. Treneris Artūras Juškėnas paprašė minutės pertraukėlės ir situacija žaibiškai stabilizavosi – 21:21. Čia pat R.Bernatonis susilaukė trečios nuobaudos ir lietuviai prarado vieną geriausių rungtynių žaidėjų – jam parodyta raudona kortelė.

Po šio epizodo Lietuvos rinktinė pateko į duobę. Bosniai pradėjo lemiamą spurtą ir sutvarkę gynybą bei puolimą nutolo 29:21.

Lietuvos rinktinė, pirmąsias tarpusavio rungtynes Kaune sužaidusi lygiosiomis 27:27, tapo vienintele grupės komanda, atėmusia tašką iš bosnių.

Rezultatyviausiai lietuvių gretose žaidė B.Petreikis įmetęs šešis įvarčius, penkis pridėjo R.Bernatonis. Po tris įvarčius pelnė Adienas Malašinskas, po du – Vaidas Trainavičius ir Skirmantas Plėta. Po vieną tikslų metimą atliko Gintaras Cibulskis, Mindaugas Meškauskas, Tadas Stankevičius ir Gerdas Babarskas.

Varžovų gretose puolime geriausiai sekėsi Dejanui Malinovičiui, kurio sąskaitoje - šeši įvarčiai. Nikola Prce ir Senjaminas Buričius pelnė po penkis.

Antroji vieta grupėje atiteko Slovakijos (7 tšk.) ekipai, kuri sekmadienį išvykoje 26:22 (15:12) nugalėjo pergalės džiaugsmo turnyre nepatyrusią autsaiderę Kosovo komandą.

Galutinė pirmosios grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Bosnija ir Hercegovina 6 5 1 0 187:152 11
2. Slovakija 6 3 1 2 162:142 7
3. Lietuva 6 2 2 2 166:156 6
4. Kosovas 6 0 0 6 145:210 0

Iš viso kvalifikacinio etapo šešiose grupėse kovas pradėjo 24 komandos. Į kitą atrankos etapą – atkrintamąsias varžybas – pateko tik grupių nugalėtojai, kurie su dvylika 2016 metų Europos pirmenybių finalinio etapo dalyvių varžysis dėl devynių kelialapių į planetos pirmenybes.

2017 metų pasaulio vyrų rankinio čempionatas sausio mėnesį vyks Prancūzijoje. Iš viso čempionate žais 24 komandos, o Europai skirta 13 vietų. Be šeimininkų prancūzų, kelialapius iškovos dar trys 2016 metų Europos čempionato prizininkai (arba ir ketvirtoji komanda, jei medalius laimės prancūzai).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius