Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 14

Pasaulio čempionų nervus pakutenusių rankininkų treneris A.Juškėnas: „Pritrūko sėkmės ir drausmės“

Lietuvos rankininkai buvo per žingsnį nuo dar vieno stebuklo ir dar vienu laipteliu arčiau savo svajonės, tačiau Klaipėdoje vykusiame 2018-ųjų metų Europos čempionato atrankos mače 25:26 nusileido stipriausiai planetos komandai Prancūzijai.
Lietuvos rankinio rinktinės treneris Artūras Juškėnas
Lietuvos rankinio rinktinės treneris Artūras Juškėnas / Evaldo Černiausko nuotr.

Lietuvos rinktinės treneris Artūras Juškėnas ištesėjo prieš mačą duotą pažadą kautis dėl pergalės.

Pirmajame kėlinyje lietuviai nė

karto nebuvo atsiliekančiųjų vaidmenyje, du kartus turėjo trijų įvarčių pranašumą (5:2, 10:7), o įpusėjus dvikovai švieslentėje degė lygus rezultatas – 12:12.

Bet antrą rungtynių pusę Didier Dinart'o auklėtiniai pradėjo spurtu 3:0 ir tvirtai perėmė rungtynių kontrolę. Bet net ir tuomet lietuviai parodė valią, charakterį ir sugebėjo pavyti grėsmingai įsibėgėjusį Les Bleus traukinį.

Likus žaisti 2 minutes po Aideno Malašinsko metimo rezultatas dar buvo lygus (25:25), bet prancūzams pavyko įmesti, o paskutinė lietuvių ataka buvo nevaisinga.

VIDEO: Lietuva 25-26 Prancūzija (paskutinė ataka) | 2018 m. Europos rankinio čempionato atranka

„Pritrūko drausmės ir tik jos. Taip klysti žaidžiant su tokiu varžovu negali. Negaliu sakyti, kad šiame mače klydome daug, tačiau kamuolius praradome per dažnai. Atlikome titanišką darbą gynyboje, bet puolime nesugebėjome sužaisti šaltakraujiškiau. Bėgome keturi prieš keturis, kai galėjome atlikti perdavimą. Gaila... Sėkmės ir drausmės...“, – po mačo atsiduso Lietuvos rinktinės vairininkas.

– Galbūt komanda lemiamomis minutėmis perdegė?

– Reikėjo lemiamoje situacijoje sužaisti kitaip ir dabar visai kitaip būtume jautęsi (giliai atsidūsta).

– Žaidėte su stipriausia planetos komanda...

– Na ir kas. Rezultatas yra neigiamas ir tuo viskas pasakyta.

– Antrajame kėlinyje atsilikote keturiais įvarčiais, bet sugebėjote pakilti. Iš kur vyrai rado jėgų?

– Mes pernelyg nieko daug nekeitėme. Pertraukos metu pasakiau žaidėjams, kad tikrai prancūzai pradės antrą kėlinį galingai, nes taip žaisti jiems ne prestižas. Bet mes taip pat nieko nekeitėme, kantriai dirbome savo darbą – tai, ką ir turėjome daryti. Stebuklų nebuvo, kovojome ir sugebėjome atsitiesti.

– Rinktinė pirmą kartą žaidė Klaipėdoje. Šis sprendimas pasiteisino?

– Be abejonės. Ačiū Klaipėdai. Sudaužėme dar vieną mitą, kad rankinis negali surinkti pilnų tribūnų. Viską galime. Reikia tik pergalių, šiek tiek finansavimo ir viską mes galime. Nežinau, kiek šiandien buvo žiūrovų, bet jų buvo daug. Ir jie buvo fantastiški.

Pergalę Klaipėdoje iškovoję prancūzai užsitikrino kelialapį į pirmenybes, tuo tarpu lietuviams dėl istorinio bilieto teks kautis šeštadienį Osle su norvegais.

Aš tikrai jėgų rasiu. Vyrai taip pat suras. Kiek jų jau bus Osle, matysime.

Vilniuje mūsiškiai įveikė Norvegiją trimis įvarčiais (32:29), tad po skandinavų pergalės prieš belgus 43:27 Osle mums reikės bent lygiųjų.

Pirmąją dvikovą namuose prieš pasaulio vicečempionę Norvegiją 32:29 mūsiškiai sensacingai laimėjo.

Paklaustas, ar po tokio psichologiškai ir fiziškai sunkaus trilerio vyrai suras jėgų lemiamame mače šeštadienį Osle, A.Juškėnas neabejojo: „Aš tikrai rasiu. Vyrai taip pat suras. Kiek jų jau bus, matysime. Mano nuomone, norvegai šiuo metu netgi yra stipresnė komanda. Jie propaguoja nepaprastai greitą rankinį. Tai mums nebus paranku. Šį kartą labai gerai sužaidė Gintaras Cibulskis, bet išnaudoti jį ten bus nepaprastai sudėtinga.“

7 grupės turnyro lentelė

Vt. Komanda Rungt. Perg. Lyg. Pral. Įvarč. Tšk.
1. Prancūzija 5 4 0 1 +18 8
2. Norvegija 5 3 0 2 +23 6
3. Lietuva 5 3 0 2 -6 6
4. Belgija 5 0 0 5 -35 0

Į finalinį turnyro etapą patenka po dvi stipriausias kiekvienos atrankos grupės komandas bei geriausia trečią vietą tarp septynių grupių užėmusi ekipa.

Iki trečiadienio garantuotas vietas pirmenybėse, be šeimininkų, turėjo trys ekipos: Ispanija, Vokietija ir Švedija. Europos čempionatas kitų metų sausio 12-28 dienomis vyks keturiuose Kroatijos miestuose: Zagrebe, Splite, Varaždine ir Poreče.

Iki šiol vienintelį kartą žemyno pirmenybėse Lietuvos rankininkai yra dalyvavę 1998 metais, kai varžybos vyko Italijoje.

Tuomet mūsiškiai šešių komandų grupės varžybose užėmė penktąją vietą, aplenkę tik šeimininkus, ir galutinėje turnyro rikiuotėje tenkinosi devintąja pozicija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius