Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 25

Pasaulio „Laser Run“ čempionate – keturi Lietuvos penkiakovininkų medaliai

„Reikia bėgti greitai, tačiau to neužtenka, – nusišypsojo penkiakovininkas Titas Puronas, pasaulio „Laser Run“ čempionate iškovojęs sidabro medalį. – Viskas sprendžiasi šaudyme – jei išlaikai šaltus nervus visose serijose, šansai laimėti tampa dideli“.
Lietuvos penkiakovininkai
Lietuvos penkiakovininkai / pentathlon.lt nuotr.

Atrodo, šaltus nervus išlaikyti pavyko visiems Lietuvos rinktinės nariams, vykusiems į Lisabonojo vykusias pirmenybes: T.Puronas tarp suaugusiųjų sublizgo sidabru (rezultatas finale – 10:37.03), Paulius Vagnorius (10:41.00) iškovojo bronzą, Ugnius Kabelinskas (10:51.08) užėmė penktą vietą. Puikūs individualūs lietuvių rezultatai leido pasipuošti aukso medaliais komandinėje čempionato įskaitoje.

„Laimėti visada smagu, – sakė T.Puronas. – Labiausiai džiaugiuosi, kad turėjome tokią stiprią komandą. Žinojau, kad esame stiprūs, tačiau prieš čempionatą neskubėjau per anksti kabinti medalių. Nors bėgimas yra mano stiprioji pusė, stengiausi susikaupti šaudymui. Tačiau planas nelabai pavyko, dariau tikrai nemažai klaidų ir viskas toli gražu nebuvo kaip per sviestą“.

Bronzos medalį iškovojęs P.Vagnorius po apdovanojimų ceremonijos prisipažino, kad tokio gero rezultato nesitikėjo.

„Galvojau apie šaudymą, mintys tik ir sukosi apie jį, – nusijuokė P.Vagnorius. – Į čempionatą važiavome dėl patirties, patobulinti šaudymo įgūdžius. Pakankamai geri rezultatai šaudyme tapo puikia motyvacija bėgti dar greičiau. Trasa buvo pakankamai slidi, posūkiuose buvo lengva suklupti, bet to į galvą visiškai neėmiau, dariau tai, ką turėjau daryti“.

Aukso medalį tarp suaugusiųjų iškovojo lenkas Lukaszas Gutkowskis (10:25.01).

Amžiaus grupėje iki 22 metų sidabro medalį iškovojęs Danielius Jevensaper (10:39.01) prisipažino kėlęs sau tiklą patekti tarp stipriausių aštuonių atletų.

„Kai sužinojau, kad dalyvausiu ne U19, o U22 amžiaus grupės lenktynėse, šiek tiek išsigandau ir visai nieko nebesitikėjau, – pasakojo D.Jevensaper – Dabar tikiu, kad rezultatą nulėmė nuolatinės bėgimo ir šaudymo treniruotės bei susikaupimas. „Laser run“ rungtyje svarbiausia susikaupti šaudyme ir nežiūrėti į kitų sportininkų taikinius. Jei sušaudysi prastai, reikės „atidirbti“ bėgime...

Tačiau be nuolatinių treniruočių gerai nesubėgsi. Šis medalis skatina toliau dirbti ir nepasiduoti. Praėjęs sezonas man buvo ganėtinai sunkus: šaudymas – nepastovus, visad sukildavo jaudulys. Antra vieta pasaulio čempionate suteikė pasitikėjimo savimi. Tikiuosi, kad šį sezoną šaudysiu tikrai geriau“.

pentathlon.lt nuotr./Lietuvos penkiakovininkai
pentathlon.lt nuotr./Lietuvos penkiakovininkai

Tarp U22 vaikinų 6-ą vietą užėmė Jonas Kalaminskas (11:18.00). Auksą iškovojo portugalas Duarte Taleigo (10:22.01), bronza atiteko prancūzui Camille Birot.

Primename, kad „Laser run“ (kombinuota šaudymo ir bėgimo rungtis) – viena dinamiškiausių ir įdomiausių šiuolaikinės penkiakovės rungčių. Skirtingos amžiaus grupės bėga skirtingas distancijas ir šaudo skritingą kiekį serijų. Suaugusiųjų bei U22 amžiaus grupės varžybų formatas – 5x300 m bėgimas, 4×5 taiklūs šūviai iš 10 m.

Spalio 1 dieną Kaune vyks IV-asis Lietuvos „Global Laser Run City Tour“ etapas, po kurio paaiškės šalies geriausieji. Daugiau informacijos apie „Laser run“ – www.laserrun.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius