Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 20

Lietuvos ledo ritulininkai neprilygo ir austrams

Pasaulio ledo ritulio čempionato Olandijoje I diviziono A grupės turnyre Lietuvos rinktinė patyrė antrą pralaimėjimą iš eilės. Antradienį ji tik po atkaklios kovos 2:6 (1:1, 0:3, 1:2) nusileido vienai iš favoričių laikomai Austrijos nacionalinei komandai.
Lietuvos ledo ritulio rinktinė
Lietuvos ledo ritulio rinktinė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Abiem ekipoms pasaulio čempionato startas susiklostė visiškai skirtingai. Lietuviai 5:12 nusileido Ukrainos rinktinei, o Austrijos nacionalinė komanda net 13:0 sutriuškino serbų ledo ritulininkus.

Lietuviai stebino gynyba

Atlaikę kelias šturmo bangas lietuviai privertė varžovus nervintis – mūsų šalies komandos vartininkas Nerijus Dauksevičius žaidė be klaidų. Daug geresnę gynybą nei pirmose rungtynėse su ukrainiečiais demonstruodami Rimanto Sidaravičiaus auklėtiniai sėkmingai gesino visas pavojingas priešininkų atakas.

Greitai įvarčio nepasiekę austrai patyrė šoką, kai antroje pirmo kėlinio dalyje Artūras Katulis (14:29) taikliu smūgiu išvedė Lietuvos rinktinę į priekį. Deja, varžovai netrukus išnaudojo kiekybinę persvarą ir išlygino rezultatą 1:1. Įvarčio autorius – Matthiasas Trattningas (18:10).

Prabilo austrai

Antrame kėlinyje iniciatyva priklausė austrams, tačiau Lietuvos rinktinės vartininkas N.Dauksevičius bent jau pirmoje jo dalyje buvo neįveikiama siena. Nesnaudė ir kiti mūsų šalies komandos žaidėjai: kartais surengdavo pavojingų atakų, tačiau daugiau nieko nepešė.

Įpusėjus kėliniui sumaištimi prie lietuvių vartų pasinaudojo Robertas Lukas (28:16) ir lengvu įvarčiu išvedė austrus į priekį – 2:1. Varžovai užgulė Lietuvos rinktinės vartus, galiausiai Thomas Kochas (34:45) tolimu metimu nuginklavo N.Dauksevičių. Šis dar apeliavo į teisėjus, kad jam buvo trukdoma. Jau per kitą ataką austrų pranašumą iki 4:1 padidino Thomas Pockas (35:49).

Garbingai atsilaikė

Iš Elito diviziono pernai iškritę austrai ir trečiame kėlinyje nemažino apsukų – lietuviams beveik visą laiką teko iš peties plušėti gynyboje. Markusas Peintneris (43:01) ir Patrickas Harandas (47:04) dviem įvarčiais iš eilės įtvirtino austrų pranašumą – 6:1.

Šiek tiek paguodos suteikė netikėtas Daliaus Vaiciukevičiaus (49:40) įvartis. Gana chaotiškoje rungtynių pabaigoje austrai neišnaudojo kiekybinės persvaros, kai iš aikštės buvo pašalinti net keturi lietuviai, tačiau rezultatas daugiau nepasikeitė. Likus sekundei iki dvikovos pabaigos vaizdą ant ledo paįvairino vos neįsiplieskusios muštynės.

Trečiadienis turnyre – laisva diena, tad pirmosios pergalės lietuviai sieks ketvirtadienį kovodami su šeimininkais Olandijos ledo ritulininkais. Vėliau mūsų šalies rinktinės šeštadienį laukia akistata su serbais, o sekmadienį – su japonais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius