Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 14

Pasaulio lietuvių sporto žaidynėms jau pasirengta

Paskutiniame IX Pasaulio lietuvių sporto žaidynių organizavimo darbo grupės posėdyje buvo aptarti klausimai, susiję su žaidynių organizavimu bei pasirengimu, patikslintas dalyvių skaičius, žaidinių biudžetas bei kalendorius.
Lietuvos sporto draugijos „Žalgiris“ vasaros sporto žaidynės Vilniuje.
Lietuvos sporto draugijos „Žalgiris“ vasaros sporto žaidynės Vilniuje. / A.Pliadžio nuotr.

Žaidynėse dalyvauti užsiregistravo 2538 sportininkai iš 21 šalies. Dar apie 1000 dalyvių sudaro treneriai, teisėjai, delegacijų vadovai, savanoriai. Kaip ir kitose Pasaulio lietuvių žaidynėse daugumą sudaro sportininkai iš Lietuvos – jų bus apie 1800. Iš užsienio atvyksiančių lietuvių sportininkų skaičius sieks beveik 700. Lyginant su ankstesnėmis žaidynėmis šiemet sportininkų skaičius 200 didesnis.

Žaidynėse sportininkai varžysis 25 sporto šakose, iš jų 4-iose vyks ir neįgaliųjų rungtynės. Daugiausiai užsienio lietuvių dalyvaus krepšinio, futbolo bei lengvosios atletikos varžybose. Tuo tarpu didžiausio susidomėjimo tarp Lietuvos sportininkų sulauks orientavimosi, plaukimo bei šaškių sportas.

Žaidynių organizavimo biudžetas siekia 1,2 mln. litų. Iš valstybės biudžeto skirta kiek daugiau nei 1 mln. litų. Klaipėdos miesto savivaldybė prisidėjo 200 tūkst. litų. Dar 1 mln. litų iš valstybės biudžeto skirta sporto infrastruktūros Klaipėdoje atnaujinimui.

Žaidynės vyks birželio 27-30 d. Klaipėdoje. Pirmieji savo jėgas išbandys futbolo, krepšinio, biliardo bei teniso sportininkai. Žaidynių atidarymas yra numatytas birželio 28 d. 20 val. Klaipėdos „Švyturio arenoje“.

Paskutinę žaidynių dieną numatyta surengti Sporto forumą, kuriame bus aptartos įvairių lietuvių bendruomenių įžvalgos, žaidynių rezultatai, taip pat parengta forumo rezoliucija dėl žaidynių tęstinumo. Forumo dalyviai turės nuspręsti, kur vyks kitos žaidynės – 2017 metais. Tokią paraišką yra pateikęs Kauno miestas.

Šias pasaulio lietuvių sporto žaidynes globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Žaidynėms organizuoti sudarytas organizacinis komitetas iš Lietuvos sporto federacijų sąjungos, Klaipėdos miesto savivaldybės, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, asociacijos „Sportas visiems“ atstovų. Ministro Pirmininko potvarkiu yra sudaryta darbo grupė, kuriai vadovauja vidaus reikalų viceministras Elvinas Jankevičius, darbo grupės nariai – Užienio reikalų, Sveikatos apsaugos, Kultūros, Švietimo ir mokslo ministerijų, Kūno kultūros ir sporto departamento, Seimo, Nacionalinio radijo ir televizijos, Klaipėdos miesto savivaldybės, sporto organizacijų, Lietuvių bendruomenių kitose šalyse organizacijų atstovai.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius