Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 23

Pasaulio olimpiečių asociacija prašo Artūro Poviliūno pakeisti poziciją dėl Donatos Rimšaitės: nepaminkite žmogaus teisių ir nežlugdykite jos svajonių

Rusų kova dėl penkiakovininkės Donatos Rimšaitė teisės startuoti Londono olimpinėse žaidynėse tęsiasi. Į pagalbą Rusija telkiasi tarptautines organizacijas.
Donata Rimšaitė
Donata Rimšaitė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Pasaulio olimpiečių asociacijos („World Olympians Association“, – angl.) prezidentas bei organizacijos „Taika ir sportas“ įkūrėjas prancūzas Joelis Bouzou laišku kreipėsi į Lietuvos tautinį olimpinį komitetą (LTOK), prašydamas dar kartą apsvarstyti D.Rimšaitės klausimą. Beje, J.Bouzou yra ir Tarptautinės šiuolaikinės penkiakovės federacijos (UIPM) generalinis sekretorius.

Į LTOK prezidentą Artūrą Poviliūną kreipdamasis „Brangus drauge“, J.Bouzou rašo:

„Kaip jūs žinote, visą savo gyvenimą buvau aktyvus žmogaus teisių, teisingumo ir taikos puoselėtojas. Visad maniau, kad sportas, griaudamas sienas tarp religijų, rasių ir socialinių skirtumų, yra puiki priemonė šiems tikslas pasiekti. Tai yra mano, kaip organizacijos „Taika ir sportas“ prezidento, kasdienis darbas.

Šiandien jums rašau kaip Pasaulio olimpiečių asociacijos prezidentas, norintis pakalbėti apie Donatą Rimšaitę. Tai darau, nes esu įsitikinęs, jog bus pamintas teisingumas, jei ji negalės dalyvauti olimpinėse žaidynėse Londone.

Žinau, kad ji paliko jūsų nuostabią šalį dėl kitos tokios pat nuostabios šalies – Rusijos – vedama asmeninių priežasčių: norėdama susituokti ir sukurti čia šeimą. Nemanau, kad teisinga žlugdyti jos svajones ir neleisti jai dalyvauti vien dėl to, jog ji įsimylėjo ir nusprendė pakeisti savo gyvenimą.

Prašau jūsų persvarstyti savo poziciją ir atverti savo širdį, kad ji galėtų atstovauti savo naujajai šaliai. Žinau, kad Tarptautinis olimpinis komitetas tam neprieštarautų, taigi sprendimo teisė priklauso tik jums.

Dėkoju ir laukiu jūsų atsakymo. Nuoširdžiai, Joelis Bouzou“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius