Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 01 23

Pasaulio rankinio čempionate vyksta atkakli kova dėl bilietų į ketvirtfinalį

Pasaulio rankinio čempionate Egipte prie pabaigos artėja antrasis varžybų etapas, tačiau po penktadienį sužaistų 3-ios ir 4-osios grupių rungtynių, vis dar išlieka neaišku, kurios komandos keliaus į pirmenybių ketvirtfinalį.
Egipte prasideda pasaulio rankinio čempionatas
Egipte prasideda pasaulio rankinio čempionatas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Rankinis

Ramiai šiuo metu negali jaustis net Prancūzijos rankininkai, kurie 28:26 (12:12) pranoko Islandijos rankininkus ir su 8 taškais yra pirmoje grupės vietoje. Paskutiniosiose rungtynėse sekmadienį Prancūzijos rankininkų lauks mūšis su Portugalija - pralaimėjimas prancūzus gali nustumti net iki 3 vietos grupėje.

Portugalai 33:29 (17:15) nugalėjo Šveicarijos rinktinę, kuri šansus žengti į ketvirtfinalį palaidojo su šiuo pralaimėjimu.

Dėl vietos tarp 8 stipriausių komandų šioje grupėje taip pat kovojanti Norvegija 36:23 (17:11) nugalėjo Alžyro rankininkus.

Situacija grupėje yra tokia, kad 8 taškus turintys prancūzai paskutiniajame ture gali viską išspręsti, jeigu įveiktų Portugalijos rinktinę. Jeigu laimi portugalai, o norvegai nugali islandus, tuomet 3 komandos surinks po 8 taškus ir bus skaičiuojamas šių trijų komandų tarpusavio mačų įvarčių santykis.

Kitoje grupėje situacija dar labiau įtempta ir paini. Ten dėl vietos kitame etape vis dar kovos 4 rinktinės

Penktadienį vykusiose varžybose pergalę pasiekė Rusijos rankininkai, kurie užtikrintai 32:20 (19:9) nugalėjo grupės autsaiderę Šiaurės Makedonijos rinktinę.

Svarbius taškus iškovojo ir Egipto rinktinė, įveikusi Baltarusiją 35:26 (21:14). Po šio pralaimėjimo mūsų kaimynai atsisveikino su galimybėmis prasibrauti tarp 8 stipriausių planetos komandų.

Itin svarbus mūšis vyko tarp Švedijos ir Slovėnijos rinktinių. Jame po dramatiškos ir permainingos kovos užfiksuotos lygiosios 28:28 (15:14), kurios įnešė tik dar daugiau sumaišties į situaciją lentelėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius