Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 06 24 /20:24

Pasaulio taurės finalas Vilniuje: Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė iškovojo sidabrą!

Vilniuje vykstančiame finaliniame 2017 m. pasaulio šiuolaikinės penkiakovės taurės etape Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė iškovojo sidabro medalį.
Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė
Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Olimpinė čempionė kombinuotoje bėgimo-šaudymo rungtyje startavo 14-a, tačiau sugebėjo pakilti iki 2-osios vietos ir finišavo surinkusi 1369 taškus.

„Kai toks palaikymas, kojos pačios nešė į priekį“, – po varžybų kalbėjo L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė, kuri šaudymo sektoriuje suklydo vos kartą.

Lietuvos rinktinės lyderei nepavyko aplenkti tik vengrės Tamaros Alekszejev (1384 taškai), kuri prieš finalinę rungtį turėjo net 77 sek. pranašumą prieš L.Asadauskaitę-Zadneprovskienę.

Bronza atiteko Gulnaz Gubaidulinai iš Rusijos (1365).

Lina Batulevičiūtė surinko 1318 tšk. ir užėmė 14-ą vietą. Tai geriausias jos karjeros rezultatas. Paskutinėje rungtyje ji startavo iš 7-os pozicijos.

Ieva Serapinaitė su 1280 taškų finišavo 20-a, nors taip pat bėgime-šaudyme startavo iš aukštesnės – 11-tos – pozicijos.

PLAUKIMAS

Šeštadienio varžybos prasidėjo plaukimu. Geriausiai iš lietuvių 200 m laisvuoju stiliumi distancijoje pasirodė I.Serapinaitė, sugaišusi 2 min. 12.84 sek. Ji nusileido tik G.Gubaidulinai (2 min. 07.76 sek.) ir vengrei Saroltai Kovacs (2 min. 10.45 sek.).

L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė plaukimo rungtyje buvo 20-a, o Lina Batulevičiūtė – 32-a. L.Batulevičiūtė nuplaukė per 2 min. 30.30 sek., o L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė – per 2 min. 21.40 sek.

FECHTAVIMAS

Papildomose fechtavimosi varžybose L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė iškovojo vieną pergalę ir vienu tašku papildė savo taškų sąskaitą. Ieva Serapinaitė ir Lina Batulevičiūtė pralaimėjo savo pirmąsias kovas.

JOJIMAS

L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė žirgas nuvertė tik vieną kliūtį. Gavusi 7 baudos balus ir pelniusi 293 taškus Laura įgijo apčiuopiamus šansus kovoti dėl medalio.

Dar sėkmingiau jojimo rungtyje pasirodė L.Batulevičiūtė, nenuvertusi nė vieno kliūties ir surinkusi maksimalų taškų skaičių (300). I.Serapinaitei taip gerai nesisekė. Ji užsidirbo 35 baudos balus ir pelnė 265 taškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius