Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 06

Pasaulio vandenlenčių čempionas Lioras Soferis: „Jei protas aiškus – kūnas stiprus“

Pasaulio vandenlenčių čempionas iš Izraelio Lioras Soferis šiuo metu vieši Lietuvoje. Penktadienį jis aplankė Šiaulių „wakeparkus“, o šeštadienį savo triukais džiugins Vilniaus vandenlenčių mėgėjus. 28-erių metų pasaulio čempionas Lietuvos sportininkams noriai dalija patarimus, demonstruoja geriausius savo triukus.
Lioras Soferis
Lioras Soferis / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Pernai L.Soferis pasaulyje išgarsėjo kai pirmasis atlikęs sudėtingą triuką, pavadintą „Switch Frontside 317“. Prieš tris savaites jis pirmą kartą tapo pasaulio vandenlenčių sporto čempionu. Šiomis dienomis jis – Lietuvoje.

Pakalbinti jį pavyko Netoli Šiaulių įsikūrusiame Pakapės vandenlenčių parke. Po interviu jis iškart šoko ant lentos ir rodė įvairiausius triukus. Pirmasis jo vandenyje ištartas žodis buvo – „šalta“. Pirmasis triukas – užšoko ant tramplino iš priešingos pusės.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Lioras Soferis
Alvydo Januševičiaus nuotr./Lioras Soferis

– Kiek laiko sportuojate? Nuo ko viskas prasidėjo?

Vandenlenčių sportą atradau prieš dešimtmetį, kai man buvo 18 metų. 

– Vandenlenčių sportą atradau prieš dešimtmetį, kai man buvo 18 metų. Iki tol su šeima mėgdavome įvairias pramogas, o ypač vandens sportą. Kartą pabandžiau vandenlentes.

Tėvas užsiminė, kad toks parkas yra visai netoli mūsų namų, Tel Avive. Nuo to laiko užsiimu tuo profesionaliai.

– Kaip kilote sportinės karjeros laiptais?

– Pasaulio čempionatai organizuojami kad dvejus metus. Esu pelnęs penktą vietą. Buvau ir antras. Prieš tris savaites Norvegijoje vykusiame paskutiniame čempionato etape buvau pripažintas pasaulio čempionu. Teko laimėti ir Europos čempionatuose.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Lioras Soferis
Alvydo Januševičiaus nuotr./Lioras Soferis

– Ar turite trenerį?

– Tokio trenerio, kuris mane mokytų triukų, neturiu. Turiu trenerį, kurį greičiau reikėtų vadinti psichologu. Jis padeda man nusiteikti varžyboms ir visapusiškai palaiko. Tai tarsi geras ir labai išmintingas draugas. Jei būsi tvirtas savo mintyse, tai ir kūnas klausys. Jei protas aiškus – kūnas stiprus. Visus vandenyje atliekamus triukus šlifuoju ir atlieku be trenerio.

VIDEO: Lioras Soferis - vandenlenčių pasaulio čempionas

– Kuriose šalyse šis sportas yra labiausiai išvystytas?

– Vokietija – ypač stipri šiame sporte. Ten yra per 80 vandenlenčių parkų. Labai pajėgūs Australijos, Portugalijos, JAV sportininkai. 

– Ką veikiate Lietuvoje?

– Po čempionato turiu laisvo laiko. Bendrauju su vandenlenčių sportininkais iš viso pasaulio. Stengiuosi populiarinti šią puikią pramogą ir sportą. Taip pat pristatau vandenlenčių gamintojo ir rėmėjų produkciją. Laisvalaikis ir darbas. Tikiuosi išbandyti visas trasas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius