Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 02

Paškauskienė taikysis į turnyro „Top-12“ pirmąjį trejetą

Geriausia Lietuvos stalo tenisininkė Rūta Paškauskienė sulaukė dar vieno pripažinimo. Ji pirmą kartą pakviesta dalyvauti prestižiniame Europos stalo teniso turnyre „Top-12“, kurio prizinį fondą sudaro 70 tūkst. eurų. „Esame nusitaikę į prizines vietas“, – portalui 15min.lt sakė sportininkės trenerė ir mama Romualda Garkauskienė.
R.Paškauskienės padavimas.
R.Paškauskienė į Vokietiją išvyks penktadienį. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vasario 6–7 dienomis Vokietijos mieste Diuseldorfe vyksiančio turnyro stipriausiųjų dvyliktuke R.Paškauskienė yra dešimta. „Europos pirmenybėse Rūta laimėjo bronzą, tad lyg ir turėtų būti aukščiau, tačiau ji dėl mažo vaiko namie nedalyvauja visuose turnyruose, kur galima pasikelti reitingą“, – pasakojo R.Garkauskienė.

Anot jos, visos varžovės R.Paškauskienei pažįstamos ir ne kartą įveiktos. „Taikysimės į prizines vietas. Daug kas priklausys nuo psichologinio nusiteikimo, – kalbėjo trenerė. – Anksčiau Rūta žaisdavo laisviau, o dabar ją kartais slegia atsakomybė ir žinojimas, kad yra Europos čempionatų prizininkė.“

R.Paškauskienė antradienį dar dalyvauja turnyre Paryžiuje, o trečiadienį grįžta į Lietuvą. Stalo tenisininkė ir trenerė į „Top-12“ išvyksta penktadienį. Europos stalo teniso asociacija jau 40-ąjį kartą rengia Europos „Top-12“ varžybas.

Moterų grupėje pirmuoju numeriu skirstyta austrė Liu Jia. Pernai „Top-12“ varžybose ji iškovojo trečią vietą. 2009 metų titulo savininkė Lenkijos atstovė Li Qian geriausiųjų sąraše pažymėta šeštu numeriu.

Tarp vyrų nugalėtojo titulą gins pirmu numeriu skirstytas vokietis Timo Bollas. Antrasis numeris – baltarusis Vladimiras Samsonovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius