-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 31

Paskelbti geriausi metų rankininkai: A.Malašinskas – nukarūnuotas

Pastarąją savaitę rankinio gerbėjai internete ir specialiai sudaryta komisija rinko geriausius 2019-ųjų metų rankininkus. Susumavus visus balsus paaiškėjo, kad šį apdovanojimą laimėjo Aušra Šponė ir Mindaugas Dumčius.
Mindaugas Dumčius
Mindaugas Dumčius / LRF nuotr.

Vyrų balsavime didžiausia kova vyko tarp pastaruosius 3 metus šį titulą laimėjusio Aideno Malašinsko ir šiai metais su rinktinės marškinėliais spindėjusio M.Dumčiaus.

A.Malašinskas, rungtyniaujantis Zaporožės „Motor“ klube Ukrainoje, susilaukė daugiausiai simpatijų internetiniame balsavime, kuriame M.Dumčius liko antras.

K.Bakūno nuotr./Aidenas Malašinskas
K.Bakūno nuotr./Aidenas Malašinskas

Tuo tarpu komisija daugiau balų skyrė puikiai 2019 metais Lietuvos rinktinės garbę gynusiam M.Dumčiui, o A.Malašinskui skyrė antrąją vietą.

Abiems dalyviams surinkus po vienodą bendrų balų skaičių – pirmoji vieta atiteko M.Dumčiui, kuris gavo daugiau balsų iš komisijos.

Geriausias 2019 metų Lietuvos rankininkas M.Dumčius jau spėjo užkariauti „Elbflorenz“ ekipos sirgalių širdis ir vis taikosi į Vokietijos lygos turo TOP7, o Lietuvos rinktinėje šis rankininkas atrodo tiesiog fantastiškai. „Skaičiuoju dienas iki Lietuvos rinktinės stovyklų“, – taip visai neseniai apie laukiančią pasaulio čempionato atranką kalbėjo M.Dumčius, kuris per 4 rungtynes Lietuvos rinktinėje praėjusiais metais pelnė 22 įvarčius ir du kartus buvo renkamas geriausiu rungtynių žaidėju.

Trečias rinkimuose liko Prancūzijos „Montpellier“ klube rungtyniaujantis Jonas Truchanovičius. Visi 6 nominantai jau sausio 3 dieną rinksis į Lietuvos rinktinės stovyklą, kurioje ruošis pasaulio čempionato atrankos kovoms.

Moterų balsavime, kaip jau įprasta, būta dar daugiau intrigos ir čia komisijos bei internete balsavusių gerbėjų nuomonės kardinaliai išsiskyrė.

Nugalėtoja tapusi A.Šponė liko antroje vietoje tiek komisijos, tiek internetiniame balsavime, tačiau toks rezultatas susumavus visus balsus jai leido tapti nugalėtoja.

Dar praėjusiais metais besivaržiusi proveržio kategorijoje ši jauna ir talentinga žaidėja dabar jau išrinkta geriausia metų šalies rankininke. A.Šponei praėję metai tikrai buvo puikūs – su Vilniaus „Egle“ laimėta LRF taurė, įvyko debiutas moterų rinktinėje bei užimta ketvirtoji vieta Europos čempionato B divizione su savo metų rinktine.

Antroje vietoje liko Daiva Aleksandravičiūtė, kuri laimėjo internetiniame balsavime, tačiau komisija jai skyrė tik 5 vietą.

Trečia vieta atiteko Gretai Kavaliauskaitei, kuri praktiškai be konkurencijos pralenkė visas savo oponentes komisijos balsavime, tačiau gavo mažiausiai balsų internetu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius