-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 05

Blankiai medalio medžioklę pradėjusi L.Asadauskaitė nepanikuoja: „Aš dar kovosiu“

Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė – bene paskutinė Lietuvos viltis Tokijo olimpinėse žaidynėse iškovoti bent kokios spalvos medalį. Ketvirtadienio rytą Musashino Forest Sport Plaza rūmuose fechtavimosi rungtimi šiuolaikinės penkiakovės meistrės pradėjo olimpines batalijas. Kol kas rezultatai neguodžia.

Moterų varžybose Lietuva turi dvi atstoves – 2012 metų olimpinę čempionę L.Asadauskaitę-Zadneprovskienę ir antroje olimpiadoje dalyvaujančią Gintarę Venčkauskaitę.

Varžybos prasidėjo Lietuvos sportininkių akistata ir šioje dvikovoje pajėgesnė buvo G.Venčkauskaitė.

Vėliau sportininkės keitėsi varžovėmis, tačiau atrasti pergalingą ritmą mūsiškėms sekėsi sunkokai.

Vytauto Dranginio (LTOK) nuotr./Moterų šiuolaikinės penkiakovės fechtavimosi rungtis
Vytauto Dranginio (LTOK) nuotr./Moterų šiuolaikinės penkiakovės fechtavimosi rungtis

Abi mūsų penkiakovininkės visų varžybų metu šmėžavo trečiajame dešimtuke ir prasiirti į priekį nepavyko.

Penkiolika kovų laimėjusi ir 20 akistatų pralaimėjusi L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė po fechtavimosi rungties užima 25 vietą (190 taškų).

G.Venčkauskaitė su 12–23 rezultatu ir 172 taškais yra 34-a tarp 36 dalyvių.

„Planą turėjau kiek kitokį, bet viskas pavyko štai taip. Norėjau laimėti daugiau kovų, tačiau techniškai pavyko ne viskas. Vėliau jau teko atidėti visus planus ir tiesiog kovoti. Matėsi, kad antroje dalyje sekėsi kiek geriau. Visgi taškų mažoka. Kita vertus dar laukia keturios rungtys ir aš dar rytoj kovosiu“, – po starto kalbėjo L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Sportininkės teigimu, Japonija šiuolaikinės penkiakovės atstovus pasitiko gana šiltai.

„Savijauta yra gera, esu pasiruošusi, kol kas salėje ir karščio nesijaučia. Stadione viskas bus kitaip, bet oro sąlygos visiems vienodos. Dabar svarbiausia gerai pailsėti“, – teigė sportininkė.

Vytauto Dranginio (LTOK) nuotr./Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė
Vytauto Dranginio (LTOK) nuotr./Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė

„Nėra taip, kaip planavom, bet nėra ir labai blogai, – trumpai savo sugrįžimą į olimpines žaidynes ir pirmą rungtį apibendrino G.Venčkauskaitė. – Nuo Londono olimpinių žaidynių nemažai kas pasikeitė, o šiemet dar ir tenka varžytis pandeminėmis sąlygomis be žiūrovų. Šurmulio ir triukšmo nėra ir tai kiek neįprasta.“

Po pirmos dienos varžybose pirmauja vokietė Annika Schleu (29–6), lenkianti Pietų Korėjos atstovę Sehee Kim (24–11), airę Natalya Coyle (23–12) ir Rusijos olimpinio komiteto atstovę Ulianą Batašovą (23–12).

37-erių metų L.Asadauskaitei-Zadneprovskienei tai yra ketvirtosios olimpinės žaidynės. 2008 m. Pekine ji užėmė 14-ą vietą, 2012 m. Londone iškovojo auksą, o 2016 m. Rio de Žaneire liko 30-a.

28-erių G.Venčkauskaitei tai yra antrosios olimpinės žaidynės. 2012 m. Londone ji užėmė 12-ą vietą.

Kitos šiuolaikinės penkiakovės rungtys vyks penktadienį. 8.30 val. prasidės 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi varžybos, 9.45 – papildomas fechtavimo etapas, 11.15 val. – jojimas, 13.30 val. – lemiama bėgimo ir šaudymo rungtis.

Vytauto Dranginio (LTOK) nuotr./Gintarė Venčkauskaitė
Vytauto Dranginio (LTOK) nuotr./Gintarė Venčkauskaitė

„2019-aisiais Japonijoje jau esame turėję kontrolines varžybas, tad ši bazė ir stadionas mums yra žinomi. Adaptacija praėjo gana sėkmingai, antra diena ir jaučiuosi puikiai. Šita šalis yra stebuklinga, žmonės labai šilti. Yra ko pasimokyti“, – kalbėjo G.Venčkauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius