-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 25

Paskutinėse sezono varžybose orientacininkai kovojo dėl Lietuvos taurės

Baigėsi 2022 m. orientavimosi sporto sezonas. Kurtuvėnų regioniniame parke vykusiose paskutinėse sezono varžybose prie starto linijos stojo net 688 orientacininkai. Dėl Lietuvos taurės orientacininkai kovojo bėgte ir kalnų dviračiais.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Donato Lazausko (Orienteering.lt) nuotr.

Vyrų varžybose bėgte pirmą dieną reikėjo įveikti apie 7,9 km distanciją su 21 kontroliniu punktu, antrą dieną – apie 8,4 km trasą su 25 kontroliniais punktais, praneša Lietuvos orientavimosi sporto federacija.

Lietuvos taurės varžybų nugalėtojo titulą apgynė Algirdas Bartkevičius iš „SM Gaja-OK Takas“ komandos. A. Bartkevičius distanciją įveikė per 1 val. 28 min. 14 sek. ir artimiausius persekiotojus iš „Igtisos“ komandos aplenkė daugiau negu 3 min. Antrą vietą užėmė Kevinas Olšauskis, trečias finišavo Vilius Aleliūnas.

„Pirmą dieną, kol pripratau prie šio miško, buvo šiek tiek sunkiau trasoje. Antrą varžybų dieną viską paėmiau į rankas, valdžiau žemėlapį, rinkau punktus ir tiesiog mėgavausi trasa, – sakė šiais metais Lietuvos čempionatuose net keturis aukso medalius – vidutinėje ir sprinto trasose bei eliminavimo ir estafečių rungtyse iškovojęs A. Bartkevičius. – Lietuvos taurės varžybos baigė labai ilgą ir įtemptą sezoną nacionaliniuose čempionatuose ir tarptautinėse varžybose. Dalyvavau ne tik pasaulio ir Europos čempionatuose, visuose pasaulio taurės varžybų etapuose, bet ir JAV vykusiose pasaulio žaidynėse. Ne visur rezultatai buvo tokie, kokių tikėjausi. Norėjau daugiau. Siekiu kuo aukštesnių vietų, nes turiu tikslą pasiekti tai, ko nėra padaręs nei vienas Lietuvos orientacininkas – laimėti pasaulio čempionatą.“

Moterų varžybose bėgte pirmą dieną teko įveikti apie 6,4 km su 18 kontrolinių punktų, antrą dieną – apie 6,8 km su 20 kontrolinių punktų. Lietuvos taurę laimėjo latvė Sigma Sirma. Nugalėtoja distanciją įveikė per 1 val. 29 min. 35 sek. Antrą vietą užėmusi Gabija Ražaitytė-Saunorienė iš „Igtisa“ klubo nugalėtojai pralaimėjo vos 16 sek. Trečioje vietoje finišavo Sandra Paužaitė iš „Dainavos“ komandos.

Dėl Lietuvos taurės orientacininkai dvi dienas varžėsi ir kalnų dviračiais. Moterų varžybose triumfavo Karolina Mickevičiūtė-Juodišienė iš „Fortūnos“ klubo. Iš viso apie 25,7 km su 39 kontroliniais punktais distanciją nugalėtoja įveikė per 2 val. 11 min. 30 sek. Ant prizininkų pakylos kilo dvi „Būdakalnio“ atstovės. Antrą vietą užėmė Ramunė Arlauskienė, trečią – Agnė Styrienė.

Vyrų varžybose apie 32 km distanciją su 52 kontroliniais punktais greičiausiai įveikė ir Lietuvos taurę laimėjo Vytautas Jonas Gvildys. „S-Sportas“ komandos atstovas trasoje sugaišo 2 val. 13 min. 22 sek. Antroje vietoje finišavęs Lukas Petrovas iš „Perkūno“ komandos, nugalėtojui pralaimėjo tik 38 sek. Trečią vietą užėmė Julius Juodišius iš „Fortūnos“ klubo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius