Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 10

Pavasarį Lietuvoje išlydės įspūdingas golfo turnyras

Įdomus ir intensyvus žaidimas, reikalaujantis daug susikaupimo, ištvermės bei fizinio pasirengimo, bet tuo pačiu įtraukiantis į savotišką meditaciją – tokiais žodžiais trumpai galima apibūdinti golfą, sporto šaką, kur lygiaverčiai gali kautis ir 80-metis, ir 16-metis. Golfo virusas, jau seniai pavergęs pasaulį, užkariauja ir lietuvių širdis ir tampa aktyvia jų laisvalaikio dalimi.
Juozas Budrikis
Juozas Budrikis / Sauliaus Čirbos nuotr.
Temos: 1 Golfas

Dalyvauti negalima praleisti – turbūt lengva nuspėti, kurioje vietoje kablelį čia padės golfo gerbėjas, kai gegužės 23-25 dienomis Sostinių golfo klubo aikštyne vyks Lietuvos atvirasis golfo mėgėjų čempionatas. Jis į mūsų šalies golfo istoriją bus įrašytas kaip vienas įspūdingiausių ir masiškiausių renginių.

Planuojama, jog į šį čempionatą atvyks daugiau nei 100 dalyvių, laukiama svečių iš daugiau nei 20 valstybių, o šalių čempionai šiose pirmenybėse dalyvaus nemokamai. „Todėl tai bus labai sportiškas ir intriguojantis čempionatas bet kuriam golfo entuziastui, – sako turnyrą organizuojančios Lietuvos golfo federacijos (LGF) prezidentas Rolandas Dovidaitis. – Mes norime kokybės, todėl atrinksime stipriausius žaidėjus, iš visų dalyvių net 60 proc. sudarys užsieniečiai.“

Žaidėjams – geriausios sąlygos

Į atvirąjį Lietuvos golfo mėgėjų čempionatą suvažiuos ir žymiausi mūsų golfo žaidėjai – iš JAV grįžta Kornelijus Baliukonis, čempionate dalyvaus Gediminas Markevičius, daugkartinis Lietuvos čempionas Juozapas Budrikis. Dalyvavimą pirmenybėse jau patvirtino Izraelio, Rusijos čempionai. Turnyre taip pat varžysis Nigerijos, Pietų Amerikos, Kanados, Armėnijos, Ukrainos, Latvijos ir Estijos sportininkai.

LGF vadovas pažymėjo, kad čempionato dalyvius pirmiausiai sudomino nedideliu 300 litų startiniu mokesčiu. „Ačiū rėmėjams, kad galėjome tai padaryti. Mokestis iš tikrųjų yra labai mažas, įprastai tokio lygio turnyruose už dalyvavimą prašoma mažiausiai 300 eurų. Taip pat turime gerų pasiūlymų iš viešbučių, visiems dalyviams pažadėjome nemokamą maitinimą bei transportą.

Norime, kad iš užsienio šalių atvykę dalyviai namo išsivežtų puikius įspūdžius ir rekomendacijas, kad jie vėl čia grįžtų su draugais, šeimomis. Kad plačiai pasklistų gandas, jog Lietuvoje galima žaisti golfą ir požiūris į šį sportą yra profesionalus“, – kalbėjo Dovidaitis.

Dėmesys golfo aistruoliams

Lietuvos atvirojo golfo mėgėjų čempionato organizatoriai žada daug staigmenų žiūrovams. „Mes kviesime žiūrovus, to dar nėra buvę nei viename turnyre. Jiems bus skirtos specialios zonos, kur jie patogiai galės stebėti turnyrą. Visus atvykusius vaišinsime gėrimais, taip pat ruošiame įvairių pramogų, tarp kurių – pasivažinėjimas naujausio modelio Lexus automobiliais, šventinis grupės „Rondo“ koncertas.

Patirties turintys golfo žaidėjai renginio metu gyvai komentuos, kas vyksta aikštyne – žiūrovams būtų lengviau suprasti visus niuansus, turnyro eigą. Nebus pamiršti ir tie, kurie negalės atvykti į Sostinių golfo klubą, nes čempionatą gyvai transliuos internetinė SportoTV televizija“, – pasakojo Dovidaitis.

Komplimentai aikštynui

Antrus metus iš eilės Lietuvos atvirasis golfo mėgėjų čempionatas vyks Pipiriškių kaime (Elektrėnų sav.) įsikūrusiame Sostinių golfo aikštyne. „Tai, jog mus federacija vėl mus pasirinko yra didelis įvertinimas. Būsime gerai pasiruošę čempionatui ir stengsimės išpildyti visus lūkesčius“, – sakė Sostinių golfo klubo generalinio direktoriaus pavaduotojas Tomas Pranevičius.

Anot daugkartinio Lietuvos čempiono Juozapo Budrikio, tai vienas geriausių aikštynų Lietuvoje.

„Šio golfo klubo laukų kokybė yra labai profesionali. Esu daug keliavęs po užsienio šalis ir šis aikštynas niekuo jiems nenusileidžia. Taip pat patinka gražiai sutvarkytas treniruočių laukas, kuriame praleidžiu daug laiko“, – sakė Budrikis. Anot golfo žaidėjo, jis aktyviai ruošiasi artėjančiam čempionatui, treniruojasi mažiausiai 4 kartus per savaite. „Į šį turnyrą suvažiuos daug labai gerų žaidėjų, todėl mano tikslas – patekti tarp 10 geriausių“, – tikino sportininkas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius