Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 16

Penkiakovininkė Karolina Gužauskaitė: „Pergalę lėmė geras fechtavimas“

2014 metų Lietuvos suaugusiųjų ir jaunimo čempione tapusi Karolina Gužauskaitė kitais metais tikisi per tarptautines suaugusiųjų varžybas pretenduoti į geriausiųjų 15-tuką.
Karolina Gužauskaitė
Karolina Gužauskaitė / Alfredo Pliadžio nuotr.

20-metė vilnietė šiemet sužibėdavo per įvairių tarptautinių varžybų atrankos varžybas, bet finale dažnai ko nors pritrūkdvo ir praleisdavo į priekį kitas sportininkes. Pavyzdžiui, gegužę K. Gužauskaitė laimėjo pasaulio jaunimo čempionato atrankos varžybas, bet finale liko tik 32-a.

Vis dėlto šį kartą viskas buvo kitaip – K. Gužauskaitė Lietuvos čempionate tvirtai nugalėjo visas konkurentes ir tapo čempione.

Pasak sportininkės, puikų galutinį rezultatą lėmė geras pasirodymas fechtavimo rungtyje.

„G. Venčkauskaitė ir L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė yra stiprios sportininkės, bet, manau, viskas yra įmanoma. Reikia tik sukaupti kuo daugiau patirties“, – taip galimybes kovoti su šių metų pasaulio čempionato finalo dalyvėmis vertino K. Gužauskaitė.

„Kiekvienose varžybose norisi gerų rezultatų ir aukštų vietų. Lėmė, manau, fechtavimas, nes ši rungtis nėra mano stiprioji. Po fechtavimo supratau, kad galiu būti trejetuke. Tad tikėjausi tokio rezultato. Fechtavimas penkiakovėje yra viena svarbiausių rungčių, laimėjimų būtent joje man dažniausiai ir pritrūksta“, – save analizavo vilnietė.

Šį kartą K. Gužauskaitė fechtavimo rungtyje pasidalino pirmąją vietą su I. Serapinaite ir dar viena vilniete – Jone Pauryte. Visas trejetukas surinko po 250 taškų.

Kombinuotoje bėgimo ir šaudymo rungtyje čempionė buvo antra (554 taškai), plaukimo – ketvirta (286), o jojimo – šešta (297). To užteko, kad galutinėje įskaitoje sportininkė surinktų 1387 taškus ir aplenktų visas konkurentes.

Lietuvos moterų čempionato sidabro medalis atiteko Lina Batulevičiūtei (1347), bronzos – I. Serapinaitei (1298). Jaunimo įskaitoje po K. Gužauskaitės išsirikiavo I. Serapinaitė ir jos sesuo dvynė Emilija Serapinaitė (1288).

Lietuvos čempionate nedalyvavo dvi šiuo metu pajėgiausios šalies sportininkės – pasirengimą sezonui tik pradėjusi Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir susirgusi Gintarė Venčkauskaitė.

„G. Venčkauskaitė ir L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė yra stiprios sportininkės, bet, manau, viskas yra įmanoma. Reikia tik sukaupti kuo daugiau patirties“, – taip galimybes kovoti su šių metų pasaulio čempionato finalo dalyvėmis vertino K. Gužauskaitė.

Lietuvos čempionate aukščiausias vietas užėmusios sportininkės pasirengimą naujam sezonui pradėjo lapkritį, o artimiausios varžybos laukia sausio mėnesį Vengrijoje.

„2015 metais dalyvausiu pasaulio taurės etapuose, Europos ir pasaulio čempionatuose. Europos jaunimo čempionate mano tikslas yra būti penketuke, o suaugusiųjų varžybose – tarp 10 ir 15 vietų. 2015-ieji bus labai sunkūs, nes visos sportininkės sieks kelialapių į olimpines žaidines. Reikės pakovoti“, – ambicijų nestokojo vilnietė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius