Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 12

Pirmosiose Europos žaidynėse daugiausia medalių tikisi boksininkai ir baidarininkai

Antradienį Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete (LTOK) aptartas pasirengimas pirmosioms Europos žaidynėms, kurios birželio 12-28 d. vyks Baku. Pasitarime dalyvavo sporto federacijų atstovai ir treneriai. Misijos vadovas Einius Petkus pristatė Lietuvos delegaciją, kurioje – 72 atletai. Dauguma jų – taip pat ir olimpinės rinktinės kandidatai.
Daina Gudzinevičiūtė
Daina Gudzinevičiūtė / Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 1 Baku

Iš 20 Europos žaidynių sporto šakų Lietuvos sportininkai varžysis 15-oje. 10-ies sporto šakų rezultatai turės įtakos atrankai į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Šaudymo, triatlono ir stalo teniso nugalėtojai gaus tiesioginius olimpinius kelialapius. Delegacijos sąrašas bus patvirtintas gegužės 21 d. vyksiančiame LTOK vykdomojo komiteto posėdyje. 

Daugiausiai pergalių Europos žaidynėse tikisi Baidarių ir kanojų irklavimo bei Bokso federacijos. Baidarių/kanojų irklavimo komandos vadovas Egidijus Balčiūnas tikisi 4 medalių. Bokso federacijos generalinis sekretorius Antanas Arėška taip pat laukia 4 apdovanojimų.

Krepšinio treneris Mindaugas Budzinauskas pabrėžė, kad vyrų ir moterų rinktinės yra skirtingo pajėgumo. Vyrų rinktinė patyrusi 3x3 turnyruose, yra subrendusi pergalėms, o moterys tik pradėjo rungtyniauti ir, nors laimėjo atrankos turnyrą, Europos žaidynėse jų tikslas – pusfinalis.

Badmintono treneris Juozas Špelveris pasidžiaugė sėkmingu atrankos etapu ir padėkojo LTOK sporto direkcijai už papildomas vietas žaidynėse. Anot trenerio, tai didelė motyvacija jauniems badmintonininkams, kurie žaidynėse dalyvaus kartu su olimpiečiais Kęstučiu Navicku ir Akvile Stapušaityte.

Sportininkų skaičius Baku
Sportas Vyrai Moterys
Plaukimas 3 6
Šuoliai į vandenį 1 2
Krepšinis 3x3 4 4
Boksas 6 1
Baidarių/kanojų irklavimas 6 1
Dviračių sportas 4 3
Gimnastika 1 1
Sambo 1 1
Paplūdimio tinklinis - 2
Imtynės 9 2
Stalo tenisas - 1
Triatlonas 1 -
Badmintonas  3 2
Šaudymas 2 -
Dziudo 2 2
Šaudymas iš lanko - 1

Plaukimo treneris Gintautas Bartkus pasakojo, kad jaunieji plaukikai šiuo metu stovyklauja ir treniruojasi Elektrėnuose. Treneris tikisi, kad Andrius Šidlauskas ir Paulius Grigaliūnas pateks į finalus.

Visų kitų sporto šakų atstovai patvirtino, kad pasirengimas vyksta pagal planą. Nerimą dėl Rūtos Aksionovos rankos traumos išreiškė sambo federacijos prezidentas Eduardas Rudas. Gydytojų teigimu, sportininkė pasveiks ir žaidynėse galės dalyvauti.

Visų žaidynių metu Baku dirbs medikų brigada, kuri padės jei sportininkai patirs traumas. Komandos taip pat turės gydytojus, kurie atvyks ir išvyks kartu su sportininkais. LTOK paskyrė biudžetą žaidynių metu reikalingiems vaistams ir sportininkų atsigavimo priemonėms.

Misijos vadovas informavo, kad LTOK jau užsakė ir apmokėjo lėktuvo bilietus, paskyrė lėšas sportininkų pasirengimui pagal federacijų įvardintus poreikius. Nuo gegužės 25 d. delegacijos nariams bus išdalinta rinktinės apranga, kurią gamina LTOK remianti bendrovė „Audimas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius