Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 08 /12:39

Po armėno diskvalifikacijos sunkiaatlečiui Aurimui Didžbaliui – 2011-ųjų Europos čempionato bronzos medalis ir didžiausia karjeros pergalė

Vienas perspektyviausių Lietuvos sunkiosios atletikos sportininkų Aurimas Didžbalis netikėtai sulauks Europos čempionato bronzos medalio. Vieno svarbiausių apdovanojimų savo karjeroje.
Aurimas Didžbalis
Aurimas Didžbalis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

2011-aisiais balandį vykusiose pirmenybėse marijampolietis iškovojo ketvirtąją vietą 94 kilogramų svorio kategorijoje. Prabėgus beveik metams po Europos čempionato Lietuvos sunkiosios atletikos federacija sulaukė netikėtos, bet džiugios žinios iš tarptautinės sunkiosios atletikos federacijos.

2011-ųjų Senojo žemyno pirmenybėse bronzą iškovojęs Armėnijos sportininkas Gevorikas Poghosjanas buvo diskvalifikuotas 4-eriems metams, todėl jam medalis buvo atimtas. Kaip 15min.lt sakė A.Didžbalio treneris Bronius Vyšniauskas, jų manymu, Armėnijos sunkiaatlečiui diskvalifikacija buvo skirta už dopingo vartojimą.

Tai reiškė, kad bronzinis apdovanojimas bus atiduotas Lietuvos sportininkui. Tuo pačiu, tai ir ryškiausias A.Didžbalio pasiekimas suaugusiųjų sporte. 2010-aisiais Klaipėdoje besitreniruojantis sunkiaatletis tapo Europos ir pasaulio jaunimo čempionatų nugalėtoju.

Per visą nepriklausomos Lietuvos sunkiosios atletikos istoriją vienintelis Ramūnas Vyšniauskas buvo iškovojęs keturis medalius Europos čempionatuose. A.Didžbalis tapo antruoju Lietuvos istorijoje, kuriam pavyks pasidabinti Europos čempionato apdovanojimu.

„Mes manome, kad Aurimui medalis bus įteiktas šių metų Europos čempionate, kuris balandžio pradžioje vyks Turkijoje. Šios žinios sulaukėme vakar ir negalėjome tuo nesidžiaugti, juk tai tik antrasis sportininkas mūsų istorijoje, kuris iškovojo medalį Europos čempionatuose“, – 15min.lt sakė B.Vyšniauskas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius