Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 17

Po griūties praradęs nuovoką Latvijos dviratininkas tęsė lenktynes

Tomas Skujinis susilaužė raktikaulį, bet tai nebuvo blogiausia, kas nutiko Latvijos dviratininkui per lenktynes Kalifornijoje (JAV).
Tomas Skujinis tęsė lenktynes tokios būklės
Tomas Skujinis tęsė lenktynes tokios būklės / „Scanpix“ nuotr.

25 metų latvis patyrė smegenų sukrėtimą ir tai aiškiai matėsi jo veiksmuose po griuvimo.

Jis staigiai atsikėlė, bet vėl tėškėsi veidu į asfaltą bandydamas sugrįžti ant dviračio. Kol A.Skujinis svyravo viduryje kelio, pro šalį pavojingai dideliu greičiu švilpė kiti dviratininkai, stengdamiesi manevruoti ir išvengti dar didesnės nelaimės.

Neįtikėtina, bet latvis užlipo atgal ant dviračio, labiausiai dėl jam padėjusio „Tour of California“ darbuotojo – šis paskui sulaukė daug kritikos internete, nes daug komentatorių kalbėjo, jog taip dviratininkas buvo pastumtas į dar didesnį pavojų.

Latvio komandos „Cannodale-Drapac“, kuriai anksčiau yra atstovavęs Ramūnas Navardauskas, atstovai teigė, jog tokios būklės dviratininkui neturėjo būti leista tęsti lenktynių. Komanda pati išbraukė savo sužeistą dviratininką iš kitų etapų.

„Tomo griūtis mus labai sujaudino. Jis griuvo važiuodamas dideliu greičiu, o tai įvyko tokiu neparankiu metu, kai lenktynėse vėlavo informacija ir mums sureaguoti buvo sunku, – dviračių klubo interneto svetainėje teigė komandos direktorius Tomas Saouthamas. – Nors Tomas instinktyviai bandė toliau važiuoti, buvo aišku, jog jis negali to daryti. Tai smūgis komandai ir jo ambicijoms, bet kritimas buvo rimtas, todėl jam teks pasislinkti ant galinės sėdynės, kol sugis“.

Du etapus „Tour de California“ per karjerą laimėjęs T.Skujinis bus stebimas komandos gydytojų bent šešias dienas ir sugrįš į lenktynes tik po tam tikrų testų.

Pats latvis teigė, jog „jaučiasi visai gerai“ ir net juokavo socialiniame tinkle apie savo traumas.

Galvos traumos dviračių sporte nėra juokingos. 2013 metų Amerikos neurologų asociacijos tyrimai parodė, kad važiuojant dviračiu patiriama 86 tūkst. iš 447 tūkst. sporte pasitaikančių galvos traumų. Dauguma traumų patirtos važiuojant be šalmo, bet smegenų sukrėtimai pasitaiko ir saugant galvą šalmu, kaip parodė T.Skujinio atvejis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius