-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 13

Rusijoje dviprasmiškos reakcijos ir sumaištis: į olimpiadą tarsi nori, bet ne visi gali

Nepaisant Rusijos vykdomų karo nusikaltimų Ukrainoje, Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) paskelbė apie sprendimą leisti Rusijos ir jai padedančios Baltarusijos sportininkams varžytis olimpinėse žaidynėse Paryžiuje. Tačiau net ir sulaukę palankaus sprendimo šalies agresorės atstovai džiaugiasi per sukąstus dantis. 15min įdėmiau pažiūrėjo, kaip į svarbų įvykį reagavo įvairūs Rusijos ir Baltarusijos veikėjai.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / Vida Press nuotr.

Buvusio fechtuotojo vokiečio Thomaso Bacho vadovaujamas Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) penktadienį paskelbė leisiantis karą Ukrainoje vykdančių šalių sportininkams dalyvauti Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

Didžiausiame sporto renginyje liepos 26 – rugpjūčio 8 dienomis IOC lauks tų rusų ir baltarusių, kurie atitiks neutralių atletų statusą. Jie turės varžytis be nacionalinių simbolių.

Toks olimpinio judėjimo vadovų sprendimas nuvylė nuo rusų bombų kasdien kenčiančius ukrainiečius ir visus juos palaikančius.

O Rusijoje kilo sumaištis, nes nuomonių skamba įvairių.

„Scanpix“ nuotr./Thomas Bachas ir Vladimiras Putinas per Sočio olimpines žaidynes.
„Scanpix“ nuotr./Thomas Bachas ir Vladimiras Putinas per Sočio olimpines žaidynes.

Kremliaus valdomoje žiniasklaidoje, į kurią patenka ir visi sporto kanalai, pagal viso karo Ukrainoje metu taikomas propagandines taisykles nė puse žodžio neminamas karas, dėl kurio rusai buvo arba kai kuriose sporto šakose vis dar lieka pašalinti iš tarptautinių varžybų.

Miglotai užsimenama ir apie tai, kodėl kai kurios Rusijos sporto žvaigždės lieka už tarptautinių varžybų borto – pagal IOC rekomendacijas, varžytis negali Vladimiro Putino paskelbtą karą palaikantys atletai ir tie, kurie priklauso karinėms struktūroms. Rusijoje ir Baltarusijoje nuo sovietinių laikų tokių sportininkų yra didžioji dalis, nes jie finansuojami per Centrinės armijos sporto klubą (CSKA) ar kitas valdžiai pavaldžias tarnybas.

Yra ir kitų priežasčių, kodėl daugumoje olimpinių sporto šakų rusai negalės įsmukti į olimpines žaidynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius