Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 10 29

Po Kauno „Žalgirio“ sparnu atsidūrė ir stipriausia salės futbolo komanda Lietuvoje

Kauno „Žalgirio“ sistemoje dar viena nauja kryptis – nuo šiol komandos vardas skambės ir tarp Lietuvos bei Europos salės futbolo komandų. Prie „Žalgirio“ organizacijos prisijungia daugkartinis Lietuvos salės futbolo čempionato ir LFF Futsal taurės laimėtojas Kauno „Vytis“, sėkmingai reprezentuojantis šalies salės futbolą ir Europos turnyruose.
Kauno „Vytis“ – Rudnio „Ayat“
Kauno „Vytis“ – Rudnio „Ayat“ / nuotr. Evaldo Šemioto/Kauno „Vyčio“

Tiesa, sezono pradžioje komanda Lietuvos čempionate ir toliau rungtyniaus „Vyčio“ vardu, o vėliau komandai bus suteiktas ir „Žalgirio“ vardas.

„Ši mintis buvo brandinta jau gana ilgai. Per pastaruosius ketverius metus nemažai nuveikėme ir norime nuveikti dar daugiau, todėl manome, kad vienas iš būdų dėti žingsnį į priekį, yra žengti tokių klubų kaip „Barcelona“ keliu – suvienyti skirtingų sporto šakų lyderius vienoje organizacijoje“, – pasakojo „Vyčio“ vadovas Darius Gurskis.

„Vyčio“ komanda ketverius metus iš eilės laimėjo Lietuvos Futsal A lygą ir tiek pat kartų iškovojo LFF Futsal taurę, o 2018–2019 m. sezono UEFA Futsal čempionų lygoje pateko net tarp 16 stipriausių Europos klubų.

UEFA Europos Futsal klubų reitinge Lietuvos čempionai šiemet pakilo net iki 13-osios vietos, o lapkričio 24–29 dienomis Lietuvoje žais UEFA Futsal Čempionų lygos preliminaraus etapo rungtynes su Stokholmo „Hammarby“ klubu.

„Kaip ir minėjome anksčiau, futbole norime turėti tokią pačią piramidę kaip ir krepšinyje, o pilnam modeliui priklauso ir salės futbolas. Vienijame jėgas su šios sporto šakos lyderiais Lietuvoje, tuo džiaugiamės ir ruošiamės kelti kartelę aukštyn“, – pridėjo „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas, antradienį projektą pristatęs ir Kauno miesto savivaldybėje.

Artėjančiame sezone komandą ir toliau treniruos ukrainietis Kirilas Krasij, kuris šiuo metu taip pat yra ir Lietuvos salės futbolo rinktinės trenerio asistentas. Komandos sudėtis šiuo metu vis dar yra komplektuojama.

Lietuvos Futsal A lyga šiemet startuos lapkričio 14 dieną, o joje dalyvaus dešimt komandų – dviem daugiau nei praėjusiame sezone. Nuo gruodžio mėnesio Lietuvos čempionai pradės savo antrąjį sezoną Baltijos Futsal lygoje.

Namų rungtynes komanda nuo šiol žais „Žalgirio“ treniruočių centre, kuriame jau kurį laiką vyksta ir salės futbolo treniruotės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius