-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 13

Po pergalės Ignalinoje MTB sezono lyderiai sustiprino savo pozicijas

Į ketvirtą šių metų „Volkswagen MTB dviračių maratonų taurės“ etapą Ignalinoje susirinko per 1300 dalyvių: maždaug 1100 jų ketino varžytis vieno, dviejų arba trijų ratų (kiekvieno ilgis – 25 km) distancijoje, o apie du šimtus vaikų jėgas išmėgino trumpesniuose nuotoliuose. Varžybų išvakarėse Ignaliną nuplovė liūtis, tad be ir taip sunkiausia vadinamos trasos sportininkus egzaminavo ir balos.
MTB dviračių maratonų Taurės IV etapo varžybos.
MTB dviračių maratonų Taurės IV etapo varžybos. / Organizatorių nuotr.

Pagal varžybų nuostatus pagrindinių sezono trofėjų laimėtojai paaiškėja, suskaičiavus keturių geriausių startų rezultatus. Tad jau prieš Ignalinos etapą, kurį visi dėl itin kalvoto reljefo ir labai gražių vaizdų linkę vadinti karališkuoju, buvo skaičiuojama: kas gali išjudinti

Eimanto Gudiškio pozicijas vyrų varžybose.

„Colibri Cycling Team“ dviratininkas buvo laimėjęs etapus Druskininkuose ir Vilniuje, o Žagarėje vykusiose varžybose jis finišavo penktas. Rimčiausiais konkurentais buvo vadinami Eimanto komandos draugas Arnoldas Valiauga, „MyBike-AmberMix“ komandos nariai Domas Manikas, Šarūnas Pacevičius bei Marius Pinaitis, „Top Team“ atstovas Edgaras Kovaliovas, Justas Klimavičius iš „Koldas-Garmin“ bei Gediminas Kaupas iš „Velonova-Bioracer“ komandos.

Jau pirmas varžybų ratas parodė, kad būtent ši grupė turėjo rimčiausių ketinimų: rato viduryje atitrūko penkių sportininkų būrelis – E.Gudiškis, A.Valiauga, E.Kovaliovas, D.Manikas ir Š.Pacevičius.

Antro rato viduryje juos labai sparčiai ėmė vytis Paulius Natalevičius ir Paulius Šiškevičius, tačiau finiše jie nebesugebėjo atlaikyti favoritų tempo. Kaip ir prieš metus, taip ir 2018 metų rugpjūtį Ignalinoje 75 km distancijoje laimėjo E.Gudiškis. Tiesa, Eimanto tempas šiemet buvo kiek lėtesnis, jis trasoje sugaišo 2 val. 39 min. 31 sek. 2 sekundes jam pralaimėjo E.Kovaliovas, trečias finišavo A.Valiauga.

J.Klimavičius iš kovos pasitraukė jau po pirmo rato. „Tris kartus pradūriau padangą, du kartus ratą susitaisiau, tačiau trečias „trofėjus“ privertė baigti varžybas“, – rodydamas bemaž 6 cm ilgio medvaržtį pasakojo sportininkas.

„Bandžiau laikytis lyderių grupės, tačiau vienoje iš balų pirmame rate į mane kažkas „įvažiavo“ – pargriuvau, o kol atsikėliau ir susitvarkiau dviratį, jau buvo aišku, kad lyderių nepavysiu“, – pasakojo 20-ą vietą užėmęs M. Pinaitis.

M30 grupėje nugalėtoju tapęs Linas Astrauskas sulaukė ir Fortūnos šypsnio: po apdovanojimo vykusioje numerių loterijoje jam atiteko 300 eurų vertės „Sportland“ dovanų kortelė. Savo amžiaus grupėje sportininkas aplenkė Gediminą Kaupą ir Lauryną Grigą.

Ilgiausiame nuotolyje tarp pačių jauniausių dviratininkų pirmavo Edgaras Švėgžda, M40 grupės lenktynes laimėjo Artūras Remeika, o pačių vyriausių – M50 – įskaitoje greičiausias buvo Arūnas Lipnevičius.

Moterų 50 km varžybose dominavo Silvija Pacevičienė. „MiBike-AmberMix“ komandos narė atsiliko tik nuo Manto Bitino, kuris laimėjo M16 įskaitoje. Visas kitas varžoves ir varžovus, kurių buvo per 500, Silvija aplenkė.

Organizatorių nuotr./MTB dviračių maratonų Taurės IV etapo varžybos.
Organizatorių nuotr./MTB dviračių maratonų Taurės IV etapo varžybos.

Tai buvo ketvirta pergalė iš tiek pat galimų: pernai sportininkė paskutinį sezono etapą Anykščiuose praleido dėl motinystės atostogų, o šiemet turi galimybę iškovoti istorinę pergalių seriją – laimėti visas sezono lenktynes. Per beveik dviejų dešimtmečių „Volkswagen MTB dviračių maratonų taurės“ istoriją tokio rezultato niekam nėra pavykę pasiekti. „Dabar jau ramu, kad tapau sezono nugalėtoja, tačiau Anykščiuose tikrai sieksiu pergalės – man ši lenktynių serija šiemet yra labai svarbi“, – po pergalingo finišo teigė S.Pacevičienė.

Ir jeigu moterų varžybų nugalėtoja bendroje suvestinėje jau žinoma, tai kas užims likusias vietas, dar anksti spėlioti. Ignalinoje nuo Silvijos atsilikusi 13 minučių finišavo Tatjana Petrauskienė (ji nugalėjo ir W30 grupėje), o trečią vietą užėmė Kristina Noreikienė. W16 įskaitoje pirmavo Brigita Aitvidaitė, W18 – Kornelija Kertenytė, W40 – Asta Šimkonienė, W50 – Viktorija Barinova, mėgėjų grupėje nugalėjo Adolfas Sankauskis, o tarp 60-metį jau šventusių vyrų – Leonidas Šliavas.

Vieną nelengvos trasos ratą tarp pačių jauniausių dalyvių pirmas numynė Ignas Kertenis, o merginų grupėje nugalėjo Aistė Butautaitė, M70 vyrų kategorijoje nepralenkiamas buvo Petras Kiušas, o tarp W60 moterų – Valerija Golerytė.

Sekmadienį Ignalinoje pradėjo patys jauniausi dviratininkai: darželinukų varžybose nugalėtojais Rusnė Pupelytė, Emilis Valaitis ir Astijus Grubinskas, o tarp pradinukų nepralenkiami buvo Gytė Pupelytė ir Vilius Lizunovas.

Paskutinis šių metų „Volkswagen MTB dviračių maratonų taurės“ etapas vyks Anykščiuose rugsėjo 23 dieną. Pagrindinės distancijos moterų varžybų nugalėtoja jau aiški, o vyrų varžybose Eimantui Gudiškiui tik fatališka nesėkmė gali užkirsti kelią ketvirtą sezoną iš eilės tapti serijos nugalėtoju. Tačiau kova dėl kitų vietų lauks ypač atkakli.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius