Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 07 22

Po skrydžio prabangiomis oro linijomis – nemaloni staigmena

„Turkish Airlines“ yra vienos geriausių oro linijų pasaulyje, tačiau į Kurčiųjų olimpines žaidynes atvykusiems Lietuvos badminintonininkams jos tapo prakeiksmu. Samsune bagažą atsiėmę lietuviai rado visiškai suniokotas varžyboms skirtas raketes.
Badmintono raketės po skrydžio
Badmintono raketės po skrydžio / twitter nuotr.

„Toks įvykis mano karjeroje pirmas. Iš Kauno į Stambulą mums leido į rankinį bagažą pasiimti raketes, nes tai įprasta praktika. Sportininkai nenori rizikuoti būtina įranga. Tačiau, kai persėdome skristi į Samsuną, mums pasakė, kad raketės turi būti registruotame bagaže. Ilgai su jais ginčijausi, nes žinojau, kad gali blogai baigtis, bet jie į kalbas nesileido“, – apie nemalonią patirtį pasakojo geriausias Lietuvos badmintonininkas Kęstutis Navickas, kuris neseniai tapo Kurčiųjų rinktinės treneriu.

Samsune lietuviai atsiėmė jau visai suniokotas raketes, su kuriomis varžybose nepadalyvausi.

„Keturios raketės buvo visai sulaužytos. Tai nemalonu, nes sportininkai būna įpratę prie savo rakečių ir pereiti prie naujų ne taip paprasta. Kreipėmės į oro linijas, viską užpildžiau, bet, manau, kad viskas užtruks. Tikimės atgauti pinigus, tačiau rakečių reikia jau rytoj. Kai kurie žaidėjai turi tik po vieną raketę, bandysime pirkti Samsune naujas, bet jų kainos irgi atitinkamos“, – aiškino K.Navickas.

Lietuviai patyrė bent 700 eurų nuostolį ir turės patys pirkti raketes varžyboms bei tikėtis, kad „Turkish Airlines“ sugrąžins pinigus.

Turkijos oro linijos priklauso elitiniam „Star Alliance“ aljansui, kuris antrus metus iš eilės buvo pripažintas geriausiu oro vežėjų aljansu pasaulyje.

„Turkish Airlines“ yra ir oficialus Kurčiųjų olimpinių žaidynių Samsune rėmėjas.

Naujas iššūkis

33-erių K.Navickas pats kaip žaidėjas dalyvavo olimpinėse žaidynėse, o dabar priėmė iššūkį treniruoti kurčiųjų rinktinę. Ją sudaro Ignas Reznikas, Kazimieras Dauskurtas, Vaiva Žymantaitė ir Tomas Dovydaitis.

„Tik nepilnus metus dirbu su komanda. Esu dėkingas treneriams, kurie prieš tai rengė šiuos sportininkus, nes jų progresas akivaizdus. Man tai didžiulis iššūkis. Bendravimas su sportininkais yra kitoks, bet aš iš jų reikalauja to paties profesionalumo. Matydamas užsidegimą jų akyse, aš tikiuosi medalių“, – apie tikslus Samsune vykstančiose Kurčiųjų olimpinėse žaidynėse kalbėjo treneris.

K.Navickas su savo auklėtiniais dirba kaip su sveikaisiais ir pirmiausia norėjo jiems paaiškinti badmintono filosofiją ir savo reikalavimus.

„Badmintono tikslas nėra tiesiog permušti plunksnelę per tinklą. Tai buvo sunkiausia, gerai dar nemokant gestų kalbos“, – apie orientavimąsi kurčiųjų pasaulyje pasakojo K.Navickas.

Kurčiųjų olimpinėse žaidynėse badmintono aikštelėje lietuviai didžiausias viltis sieja su vyrų vienetų ir mišrių dvejetų varžybomis.

Mark Phelan for Badminton Europe nuotr./Kęstutis Navickas
Mark Phelan for Badminton Europe nuotr./Kęstutis Navickas

Kurčiųjų olimpinės žaidynės

Kurčiųjų olimpinės žaidynės dar vadinamos tyliosiomis, nes čia varžosi klausos negalią turintys sportininkai. Jokie pagerinantys klausą aparatai varžybų metu nėra leistini, kad visi dalyviai galėtų varžytis lygiomis sąlygomis.

Į Samsuną suplaukė net 3105 atletai iš 97 pasaulio šalių, kuriuos lydi dar 3000 sirgalių. Žaidynės vyks net 14 dienų, per kurias išvysime 21-os sporto šakos varžybas.

Lietuviai varžysis septyniose sporto šakose – krepšinio, paplūdimio tinklinio, orientavimosi sporto, badmintono, imtynių, stalo teniso ir lengvosios atletikos.

Pirmą kartą Kurčiųjų žaidynės buvo surengtos dar 1924-aisiais Paryžiuje. Šios žaidynės pagal savo gyvavimo istoriją nusileidžia tik olimpinėms žaidynėms.

Samsuno vasaros žaidynės prasidės liepos 18 dieną ir baigsis liepos 30-ąją. Lietuvai atstovaus net 46 sportininkai, kurie varžysis septyniose sporto šakose.

Lietuvos delegacijoje yra tik 8 nariai, kuriems tai debiutinės Kurčiųjų olimpinės žaidynės. Dauguma jų į žaidynes vyksta antrą ar trečią kartą. orientavimosi sporto atstovas Tomas Kuzminskis ir krepšininkai Sonata Bareikienė ir Robertas Puzinas – jau šeštąjį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius