-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 03

Po tragedijos dar vienas žaibas – Raimondas Rumšas Jaunesnysis pagautas su dopingu

Italijos olimpinis komitetas paskelbė, jog Raimondas Rumšas Jaunesnysis – buvusio profesionalaus dviratininko Raimondo Rumšo vyresnysis sūnus – buvo sučiuptas dėl dopingo. Jo mėginyje rasta augimo hormono peptido GHRP-6.
Raimondas Rumšas jaunesnysis
Raimondas Rumšas jaunesnysis / federciclismo.it nuotr.

Dopingas rastas Lietuvos dviratininko organizme ne varžybų metu atliktame patikrinime, o namuose Toskanos regione rugsėjo 4 dieną.

Italijos antidopingo agentūra diskvalifikavo 23 metų R.Rumšą.

Rumšų šeima jau yra tiriama po jaunesniojo sūnaus Lino Rumšo mirties. 21 metų dviratininkas dėl neaiškių priežasčių staiga mirė gegužės mėnesį.

Tirdama šį atvejį Italijos policija atliko kratas dviratininko tėvo Raimondo Rumšo, o taip pat komandos atstovų Luca Franceshi, Narciso Franceschi, Maria Luisa Luciani bei buvusio sporto direktoriaus Elso Frediani namuose.

Pranešama, jog tarp įvairių medikamentų aptikta išskirtinių ir jaunam žmogui pavojingų vaistų: amfetamino, insulino, kepenų veiklą stimuliuojančių preparatų, vėžiu sergantiems pacientams skirtų vaistų nuo mažakraujystės, taip pat ir švirkštų. „Dešimtys pakuočių tokių vaistų, kurie netinka dvidešimtmečiams atletams“, – skelbė lanazione.it

Policininkų aptiktas grobis aiškiai signalizuoja, kad dopingas buvo teikiamas jaunai komandai, kuriai atstovavo ir vargšas L.Rumšas.

„Instagram“ nuotr./Linas Rumšas su mylimąja Alessia
„Instagram“ nuotr./Linas Rumšas su mylimąja Alessia

Užsienio žiniasklaida primena ir kontroversišką R.Rumšo karjerą. Geriausiu Lietuvos sportininku išrinktas dviratininkas 2002 metais užėmė trečiąją vietą „Tour de France“ populiariausių pasaulio dviračių lenktynių bendroje rikiuotėje. Tačiau netrukus jo reputaciją sugriovė žinios, kad tų pačių lenktynių paskutinę dieną jo žmona Edita buvo sulaikyta prie Italijos-Prancūzijos sienos, kai prancūzų pareigūnai jos automobilyje atrado didelį kiekį dopingo preparatų.

E.Rumšienė tvirtino, jog medikamentai skirti jos motinai, bet buvo uždaryta į kalėjimą ir praleido ten kelis mėnesius. R.Rumšas pas Prancūzijos pareigūnus atvykti atsisakė.

E.Rumšienė buvo paleista po kelių mėnesių, o R.Rumšas grįžo į lenktynes. Tačiau 2003 metais gegužę Italijos „Lampre“ atstovavusio lietuvio organizme dopingo kontrolieriai surado EPO. R.Rumšas neteko tais metais „Giro d'Italia“ varžybose užimtos šeštosios vietos ir gavo metų diskvalifikaciją.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Raimondas Rumšas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Raimondas Rumšas

R.Rumšas Jaunesnysis varžėsi „Team Soligo Amaru Palazzago Sirio“ komandoje, kuriai vadovavo Oliviano Locatelli. Tiesa, komanda greitai atsiribojo nuo šio atvejo, tvirtindama, jog po brolio mirties R.Rumšas lenktyniavo kaip nepriklausomas dviratininkas.

Liepą jis laimėjo Lombardijos regione surengtas 46-ąsias nacionalines lenktynes „Freccia dei Vini“. Tada jis finišavo iškėlęs rankas ir pirštais rodydamas į dangų – pergalę skyrė savo brolio Lino atminimui.

Italijos antidopingo agentūra diskvalifikavo R.Rumšą, bet bausmės terminas nėra paskelbtas – įprastai jis skiriamas vėliau, išklausius atletų paaiškinimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius