Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 07 23

Po triukšmingų kratų ir įtartinų radinių treneris dirba toliau

Vienas garsiausių Lietuvos dviračių treko trenerių Antanas Jakimavičius toliau treniruoja jaunąsias atletes, nepaisant Klaipėdos pareigūnų pareikštų įtarimų dėl neteisėto disponavimo dopingo medžiagomis.
Antanas Jakimavičius
Antanas Jakimavičius / 15min nuotr.

Turkijos aukštikalnėse liepos mėnesio pirmosiomis savaitėmis A.Jakimavičiaus treniruojama Oliviją Baleišytė tęsė pasirengimą Europos dviračių treko čempionatui, nepaisant treneriui pareikštų įtarimų.

Prieš du mėnesius Panevėžio dviračių centre buvo atliktos kratos, o du treneriai buvo patekę į areštinę.

Klaipėdos kriminalistai pateikė įtarimus dėl neteisėto disponavimo dopingo medžiagomis ir dviračių treko treneriams: A.Jakimavičiui ir Solveigai Baleišytei.

Lietuvos dviračių sporto federacijos vadovai tuomet planavo skubiai sušaukti Vykdomojo komiteto posėdį ir spręsti klausimą dėl grupę jaunų dviratininkių treniravusių dviejų specialistų suspendavimo.

„Kaip tik praėjusią savaitę gavome atsakymus, kad merginos patikrintos – jos visos švarios, be draustinų dopinginių medžiagų.

Todėl Vykdomasis komitetas nesuspendavo trenerio veiksmų, – sakė Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentas Romualdas Bakutis. – Kiti reikalai yra prokuratūros, o ne federacijos. Mes manome, kad nėra pagrindo suspenduoti.“

Per kratą Panevėžyje uostamiesčio pareigūnai rado daugiau nei dešimt rūšių įvairių medžiagų, tarp jų ir sportininkams draudžiamų anabolinių steroidų.

VIDEO: Klaipėdos kriminalistai įtarimus dėl galimo dopingo platinimo pareiškė ir dviračių sporto treneriams

Kitos rastos medžiagos gali būti draudžiamos kaip metodas – pavyzdžiui, albuminas arba rastos adatos ir infuzinės sistemos, kuriomis negali būti atliekamos didesnės nei 100 ml injekcijos, nebent tai vyktų ligoninėje. Taip pat rasta ir maskuojančių medžiagų, tokių kaip furozemidas – šlapimą skatinantis vaistas.

Tokie radiniai tuomet nustebino A.Jakimavičiaus kolegas. Ramūno Navardausko treneris Kęstutis Česaitis teigė, kad dviračių treneriui užtenka 2-3 rūšių įprastų medikamentų.

Federacijos vadovas pareigūno išplatinto vaizdo įrašo nesureikšmino.

„Tai, kas parodyta filmuotoje medžiagoje, – penicilinas ar paprasti švirkštai – net neaišku, ar tai pas jį rastos medžiagos, – sakė R.Bakutis. – Vykdomajame komitete iškėlėme klausimą, kad net neturime aiškios tyrimo medžiagos.

Žinote, kaip su tais parodymais (pareigūnų vaizdo medžiaga). Parodo bala žino ką, o kalba apie kitus dalykus. Mes laukėme, kad mus supažindintų su tyrimo medžiaga, bet policija ir prokuratūra nesupažindino.“

Tomo Gaubio nuotr./Romualdas Bakutis
Tomo Gaubio nuotr./Romualdas Bakutis

Klaipėdos prokuratūra kol kas nekomentuoja bylos, kuri prasidėjo nuo kratos Bronislavo Vyšniausko vadovaujame sunkiosios atletikos centre, o nukrypo iki dviračių treko trenerių Panevėžyje.

„Ikiteisminis tyrimas nėra baigtas, šiuo metu atliekami tam tikri procesiniai veiksmai, – 15min sakė portalui sakė generalinės prokuratūros komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Ignė Rotautaitė-Pukenė. – Tyrimų detalių, deja, atskleisti negalime.“

Dviračių sporto federacija nedaug žino ir iš A.Jakimavičiaus.

„Kol vyksta tyrimas jis nekomentuoja, bet pats save laiko nekaltu“, – sakė R.Bakutis.

Anot jo, A.Jakimavičiui prokuratūra suteikė raštišką leidimą vykti į užsienį, kur treneris lydėjo ne tik atletes į treniruočių stovyklą Turkijoje, bet ir į komercines varžybas Tuloje (Rusija) – visa tai vyko dar iki Lietuvos dviračių federacijos vykdomojo komiteto posėdžio praėjusią savaitę.

Paklaustas, ar pasitiki treneriais, kol tyrimas Klaipėdoje nėra baigtas, R.Bakutis sakė: „Aš jais kaip treneriais pasitikėjau ir pasitikiu, o prokuratūros reikalai yra prokuratūros reikalai.“

Alfredo Pliadžio nuotr./Dviračių trekas
Alfredo Pliadžio nuotr./Dviračių trekas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius