Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 10

Po žiaurios dienos „Tour de France“ pragare nebeliko dvylikos dviratininkų

Pirmadienis yra laisva diena „Tour de France“ varžybose, bet po jos į populiariausias dviračių lenktynes sugrįš ne visi sportininkai. Dvylika dviratininkų, tarp jų ir vienintelis varžybose dalyvavęs lietuvis Ignatas Konovalovas, pasitraukė po velniškai sudėtingo 9-ojo etapo. Net ir lenktynių lyderiui Chrisui Froome'ui tai buvo beprotiška diena.
„Tour de France“ lenktynių akimirka – Riche Porte
„Tour de France“ lenktynių akimirka – Riche Porte / „Scanpix“ nuotr.

Itin stačiosiose įkalnėse ir nuokalnėse, nuo kuriais dviratininkai leidžiasi pašėlusiu greičiu, išgyveno ne visi.

Dvylika vyrų, kai kurie kruvini ir aplaužyti, pasitraukė devintajame etape sekmadienį. Tarp jų vienas favoritų Riche Porte ir lenktynių lyderio Ch.Froome'o komandos draugas Geraint'as Thomasas, pirmavęs pirmąsias keturias varžybų dienas. Abi jie krito ir susižeidė.

Lenktynių lyderiu liko Ch.Froome'as, kuris žengė tvirtą žingsnį, kad liepos 23 dieną Paryžiuje ketvirtą kartą taptų „Tour de France“ čempionu.

Iki devintojo etapo aštuoni dviratininkai buvo atsilikę nuo Ch.Froome'o per mažiau nei minutę, bet po sekmadienio tokių beliko trys.

R.Porte bendroje įskaitoje buvo penktas, bet bandydamas pavyti Ch.Froome'ą neįsuko laiku į kairįjį posūkį ir kirsdamas kelią kliudė kitą dviratininką Daną Martiną bei griuvo. Gydytojai nugabeno australą į ligoninę, kur jam buvo nustatytos dubens ir raktikaulio traumos.

„Scanpix“ nuotr./„Tour de France“ lenktynių akimirka – Richie Porte
„Scanpix“ nuotr./„Tour de France“ lenktynių akimirka – Richie Porte

G.Thomasui lūžo raktikaulis. Taip iškrito dviratininkas, kuris bendroje įskaitoje buvo antras.

Italas Fabio Aru užkopė į antrąją vietą – jis 18 sek. atsilieka nuo Ch.Froome'o.

Pernai antrąją vietą užėmęs prancūzas Romainas Bardet dabar yra trečias bendroje įskaitoje – 51 sek. atsilieka nuo Ch.Froome'o. Vienintelis kitas dviratininkas, atsiliekantis nuo lyderio mažiau nei minutę, yra kolumbietis Rigoberto Uranas, iš 11 pozicijos pakilęs į ketvirtąją ir 55 sek. atsiliekantis nuo Ch.Froome'o.

Būtent R.Uranas laimėjo devintąjį etapą Alpėse, milimetru pralenkęs prancūzą Warreną Barguilą, kuris sekmadienį buvo antras, o Ch.Froome'as – trečias.

Dar septyni dviratininkai per chaotišką dieną pasitraukė iš „Tour de France“ netilpę į leistino laiko rėmus.

Tarp jų buvo I.Konovalovas, kuris nusprendė likti su savo komandos FDJ lyderiu Arnaud Demare'u. Iš viso keturi FDJ dviratininkai atsiliko 58 minutėmis – 20 daugiau nei galima ir buvo diskvalifikuoti.

„Scanpix“ nuotr./„Tour de France“ lenktynių akimirka – Arnaud Demare ir Ignatas Konovalovas
„Scanpix“ nuotr./„Tour de France“ lenktynių akimirka – Arnaud Demare ir Ignatas Konovalovas

Šiose lenktynėse vieną etapą laimėjęs ir dvejose buvęs antras A.Demare'as skundėsi skrandžio bėdomis pastarąsias dvi dienas ir galiausiai palūžo.

„Tai „Tour de France“ magija – vieną dieną galime būti labai aukštai, kitą – labai žemai. Mes laimėjome kartu ir pralaimėjome kartu. Esu labai nusivylęs“, – sakė FDJ sprinteris.

Tai „Tour de France“ magija – vieną dieną galime būti labai aukštai, kitą – labai žemai.

Net irt pats lenktynių lyderis Ch.Froome'as turėjo rimtų bėdų, kai dėl pavarų gedimo buvo priverstas sustoti ir paprašyti techninės pagalbos.

Paskui jį važiavęs F.Aru nurūko ir, atrodė, kad tris kartus čempionu tapusiam britui šįkart titulas nuplauks po pirmosios iš trijų lenktynių savaičių.

Tačiau per radiją apie lyderio bėdas išgirdęs F.Aru ir kiti dviratininkai paskui sulėtino tempą – jie pakluso nerašytai lenktynių taisyklei, jog varžovai turi palaukti lyderio, jei šis sustojo ne dėl savo kaltės.

„Noriu padėkoti kitiems dviratininkams, kad palaukė manęs, kol keičiau dviratį. Tai buvo sportiška ir malonu matyti“, – pažymėjo Ch.Froome'as.

Visai lenktynių dienai jis turėjo vieną apibūdinimą: „Žiauri“.

„Scanpix“ nuotr./„Tour de France“ lenktynių akimirka – Chrisas Froome'as
„Scanpix“ nuotr./„Tour de France“ lenktynių akimirka – Chrisas Froome'as

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius