2016 09 20

Politinėje taryboje – siūlymas suvienodinti premijas olimpiečiams ir parolimpiečiams

Valdančiųjų politinėje taryboje antradienį bus svarstoma suvienodinti premijas olimpinių ir parolimpinių žaidynių sportininkams, sako Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.
Golbolas Lietuva-Kinija
Golbolas Lietuva-Kinija / Rimanto Navicko/„RGB pictures“ nuotr.

„Mes vis tiktai kelsime politinėje taryboje klausimą dėl to, kad parolimpiečiams (...) premijos būtų sulygintos su olimpiečių. Ne tik padidintos, bet ir sulygintos“, – BNS sakė V.Mazuronis.

Pasak jo, politikai taip pat aptars partijų pasiūlymus 2017 metų valstybės biudžetui, nors jį jau priimtas naujasis Seimas.

„Darbiečių“ lyderis teigė, kad valdantieji aptars ir politinę situaciją, artėjant parlamento rinkimams.

„Pasikeisime nuomonėmis, kas vyksta, kaip vyksta. Politinė temperatūra kyla, rinkimai artėja. (...) Reikia tiesiog pasitarti, pasikeisti nuomonėmis, galbūt bus priimta kažkokia bendra nuomonė“, – sakė V.Mazuronis.

Vyriausybė pirmadienį paskelbė, kad valstybinės premijos Rio de Žaneiro parolimpinių žaidynių nugalėtojams ir prizininkams bus dvigubinamos, o prezidentė Dalia Grybauskaitė sakė, kad jos turi būti suvienodintos.

Sportininkų premijas už pasiekimus reglamentuoja Vyriausybės nutarimas, jame iki šiol olimpinių žaidynių aukso medalis įvertintas 115,85 tūkst., sidabro – 57,92 tūkst., bronzos – 43,44 tūkst eurų. Tuo metu premija už auksą parolimpinėse ar kurčiųjų žaidynėse premija yra 17,38 tūkst. eurų – kaip už penktąją vietą olimpinėse žaidynėse.

Rio de Žaneire vykusiose parolimpinėse žaidynėse Lietuvos atstovas Mindaugas Bilius rutulio stūmimo rungtyje iškovojo auksą, taip pat jis laimėjo sidabrą disko metimo rungtyje. Aukso medalį Brazilijoje taip pat laimėjo Lietuvos vyrų golbolo rinktinė.

Olimpinėse žaidynėse šiemet dalyvavusi Lietuvos delegacija parsivežė vieną sidabro ir tris bronzos medalius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius