Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 12 11 /15:16

Prancūzijos ir Švedijos sporto žvaigždės atsisakė partnerystės su „Huawei“

Prancūzijos rinktinės futbolininkas Antoine'as Griezmannas dėl politinių motyvų baigė bendradarbiavimą su „Huawei“. Sutarties su Kinijos technologijų milžine nepratęsė ir viena geriausių pasaulio plaukikių Sarah Sjostrom.
Antoine'as Griezmannas
Antoine'as Griezmannas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

A.Griezmannas pranešė apie reklamos sutarties nutraukimą dėl „stiprių įtarimų“, kad Kinijos kompanija prisidėjo prie represijų prieš musulmonus uigūrus Sindziango regione.

„Po stiprių įtarimų, kad „Huawei“ kompanija prisidėjo prie „Uigūrų signalo“ programos veido atpažinimo, aš skelbiu apie skubią mano partnerystės su kompanija nutraukimą“, – instagrame pranešė 29 metų futbolininkas.

„Barcelona“ klube rungtyniaujantis pasaulio čempionas pridūrė: „Siūlau „Huawei“ galimybę ne tik paneigti tuos kaltinimus, bet imtis konkrečių veiksmų kuo greičiau kaip tik įmanoma, kad pasmerktų šias masines represijas ir panaudoti savo įtaką siekiant pagarbos žmonių ir moterų teisėms visuomenei.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Antoine'as Griezmannas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Antoine'as Griezmannas

A.Griezmanno pareiškimą pakomentavo Ricky Chenas, „Huawei“ vadovas Baltijos šalyse.

„Apgailestaujame dėl Antoine'o Griezmanno sprendimo nutraukti ilgus metus trukusią partnerystę, tačiau gerbiame jo sprendimą ir į šią situaciją žiūrime labai rimtai, – sakoma 15min gautame pareiškime iš „Huawei“ atstovės. – Tuo pačiu norime patikslinti: „Huawei“ nekuria veido atpažinimo algoritmų, programinės įrangos ar sprendimų, padedančių atpažinti etnines grupes. Mes kuriame tik bendros paskirties, pasauliniais standartais pagrįstas technologijas mašininio mokymosi bei dirbtinio intelekto srityje ir nedalyvaujame programų kūrimo procese, apibrėžiančiame, kaip ši bendros paskirties technologija bus panaudota.

Mūsų kuriami sprendimai ir produktai atitinka visus pramonės standartus ir teisinius reikalavimus, o bendrovė griežtai laikosi Jungtinių Tautų verslo ir žmogaus teisių principų bei 170 šalių, kuriose vykdo savo veiklą, įstatymų.“

A.Griezmannas buvo pasaulinis ambasadorius „Huawei“ kompanijos ir pasirodydavo bendrovės išmaniųjų telefonų reklamose.

„Huawei“ yra bene geriausiai žinomas Kinijos technologijų ženklas ir didžiausia telefonų gamintoja, įtariama prisidėjusi prie politinių operacijų, diriguojamų Kinijos valdžios.

Kinija kaltinama dėl drakoniškų priemonių prieš uigurius ir kitas tautines mažumas siekiant sumažinti jų populiaciją ir bandant „perauklėti“ kito tikėjimo žmones.

Penktadienį apie sutarties su „Huawei“ nutraukimą patvirtino ir plaukimo žvaigždė Sarah Sjostrom.

„Scanpix“ nuotr./Sarah Sjostrom
„Scanpix“ nuotr./Sarah Sjostrom

Tiesa, daugiausiai medalių (16) tarp moterų per pasaulio plaukimo čempionatų 50 m baseinuose istoriją laimėjusi švedė „Sportbladet“ tvirtino, kad jos kontraktas tiesiog baigėsi, o ji nekalbės apie politiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius