Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 18

Prestižiniuose sporto apdovanojimuose – L.Messi, L.Hamiltono ir S.Biles triumfas

Pirmadienio vakarą Berlyne išdalinti prestižiniai „Laureus“ sporto apdovanojimai. Iškilmingoje ceremonijoje pagerbti ne tik 2019 metais ryškiausiai spindėję, bet ir karjeras jau baigę sportininkai.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / „Scanpix“ nuotr.

Geriausio metų sportininko titulą pasidalijo du atletai – futbolininkas Lionelis Messi ir „Formulės 1“ pilotas Lewisas Hamiltonas. Tai – pirmas kartas, kai šioje kategorijoje nugalėtojais paskelbiami du, o ne vienas sportininkas.

Argentinietis L.Messi praėjusiais metais iškovojo rekordinį jau šeštąjį „Auksinio kamuolio“ trofėjų, be to, dešimtą kartą tapo Ispanijos čempionu. „Barcelona“ atakų lyderis tapo pirmuoju futbolininku, atsiėmusiu „Laureus“ apdovanojimą.

Maža to, iki L.Messi šio apdovanojimo nebuvo gavęs joks komandinio sporto atstovas.

„Noriu padėkoti už šį pripažinimą. Man tai labai svarbus, ypatingas įvertinimas. Man didelė garbė būti pirmuoju, laimėjusiu šį apdovanojimą būnant komandinio sporto atstovu“, – nuotoliniu būdu linkėjimus į Berlyną perdavė Argentinos rinktinės kapitonas.

Kaip ir L.Messi, taip ir L.Hamiltonas „Laureus“ apdovanojimą iškovojo pirmą kartą. Jis prisijungė prie Michaelio Schumacherio ir Sebastiano Vettelio, kurie iki šiol buvo vieninteliai F1 lenktynininkai, sulaukę tokio pripažinimo.

„Man didžiulė garbė prisijungti prie didžių sportininkų, kurių pėdomis aš sekiau. Esu labai dėkingas dėl to, ką man davė sportas. Taip pat manau, kad mūsų atsakomybė yra išnaudoti šią galimybę ir stengtis siekti lyčių lygybės, visų įtraukimo ir suprasti, kad atstovaujame visam dabartiniam pasauliui“, – teigė šeštą kartą pasaulio čempionu 2019 metais tapęs lenktynininkas.

Metų sportininke jau trečią kartą karjeroje pripažinta gimnastė Simone Biles.

22-ejų atletė praėjusių metų spalį Vokietijoje vykusiame pasaulio čempionate iškovojo penkis aukso medalius, o iš viso savo kraityje turėdama 25 tokius apdovanojimus tapo tituluočiausia visų laikų gimnastikos atstove.

„Laureus“ pripažinimo S.Biles sulaukė ir 2017 bei 2019 metais.

Geriausia metų komanda išrinkta Pietų Afrikos Respublikos regbio rinktinė, tapusi pasaulio čempione.

Ypatinga pagarba atiduota ir krepšinio žvaigždei Dirkui Nowitzki. 2019-aisiais karjerą baigęs vokietis buvo įvertintas apdovanojimu už gyvenimo pasiekimus, kurį jam įteikė boksininkas Vitalijos Kličko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius