-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 10 01

Prezidentė: Lietuvos sportininkų valia ir ryžtas – pavyzdys visai tautai (nuotraukos)

Minint Kūno kultūros ir sporto dieną prezidentė Dalia Grybauskaitė nusipelniusiems Lietuvos sportininkams įteikė valstybės apdovanojimus už Lietuvos vardo garsinimą ir nuopelnus sportui, parodytą valią ir ryžtą siekiant pergalių pasaulio ir Europos čempionatuose.
LKF prezidentas V.Garastas ir Prezidentė
LKF prezidentas V.Garastas ir prezidentė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Šiemet tiek daug Jūsų įvardijote Lietuvą kaip pasaulinę valstybę, kuri turi daug gražių, stiprių ir galingų žmonių, galinčių laimėti aukščiausius apdovanojimus visame pasaulyje. Didžiuojamės Jumis, kad ir nelengvomis sąlygomis sugebėjote pasiekti tiek daug, kad garsinote Lietuvą, ją vienijote ir buvote mums visiems pasiaukojimo, darbštumo, gebėjimo susikaupti ir siekti tikslo pavyzdys“, – kalbėjo prezidentė D.Grybauskaitė.

Šalies vadovė pabrėžė, kad gausios Lietuvos sportininkų pergalės Europos ir pasaulio čempionatuose įrodo, jog sunkmetis ir pinigų trūkumas nėra kliūtys ir barjerai pasiekti svarbius laimėjimus, o viskas priklauso nuo valios, meilės darbui, atsidavimo, patriotizmo ir meilės tėvynei, šeimų ir bendruomenių paramos.

Valstybės ordinai ir medaliai skirti 2010 m. pasaulio vyrų krepšinio čempionato bronzos medalio laimėtojai Lietuvos rinktinei, Europos lengvosios atletikos čempionato 2010 m. maratono bėgimo aukso medalio laimėtojai Živilei Balčiūnaitei, 2010 m. pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionato asmeninių varžybų sidabro medalio laimėtojai ir mišrių komandų varžybų bronzos medalio laimėtojai Donatai Rimšaitei, pasaulio ir Europos čempionatuose medalius laimėjusiems dviratininkams, penkiakovininkams, irkluotojams.

Valstybės apdovanojimais pagerbti neįgaliųjų įvairių sporto šakų Europos ir pasaulio čempionatų laimėtojai bei jų treneriai.

Medaliu „Už nuopelnus Lietuvai“ apdovanotas Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacijos prezidentas, aktyvus Lietuvos istoriniams įvykiams ir datoms paminėti skirtų bėgimo renginių organizatorius ir vykdytojas Jonas Romas Bernotas.

Prezidentė taip pat padėkomis pagerbė Europos čempionate aukso medalius laimėjusią Lietuvos jaunių krepšinio rinktinę ir dar per šimtą nusipelniusių įvairių Lietuvos sporto šakų atletų bei jų trenerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius