Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 12

Prieš metus LTOK vadovo posto rinkimuose Virgilijų Alekną pranokusi Daina Gudzinevičiūtė: „Nebuvome draugais, netapome priešais“

2012 metų spalio 12 dieną Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidente tapo Daina Gudzinevičiūte. Prieš metus šaulė rinkimuose laimėjo prieš disko metiką Virgilijų Alekną. „Nebuvome draugais, netapome priešais“, – taip tarpusavio santykius su buvusiu konkurentu apibūdino D.Gudzinevičiūtė.
LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė
LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė / Alfredo Pliadžio (LTOK) nuotr.

Kaip svarbiausius metų darbus LTOK prezidentė apibūdino pakeitimus organizacijos viduje, kurie suteikė visišką viešumą ir skaidrumą, sumažintas išlaidas bei net tris kartus padidintą paramą federacijoms.

„Ne mažiau svarbu buvo pakeisti pasenusią olimpinės dienos koncepciją. Pasimokę iš kitų šalių praktikos, sugebėjome į šventę sutraukti dvigubai daugiau žmonių negu anksčiau. Dabar planuojame žiemos sportui skirtą dieną“, – apie sporto populiarinimo renginius kalbėjo D.Gudzinevičiūtė.

Artėjant žiemos olimpinėms žaidynėms Sočyje, kelialapį į olimpiadą turinti dailiojo čiuožimo pora Deividas Stagniūnas ir Isabella Tobias ir vėl prabilo apie galimybę palenkti prezidentę Dalią Grybauskaitę. Sausio mėnesį šalies vadovė atmetė amerikietės prašymą išimties tvarka suteikti Lietuvos pilietybę.

„Mes neprarandame vilties. Tai būtų labai svarbu visai šaliai, nes tai populiari sporto šaka. Mūsų sportininkai būtų geriau matomi. Mes nepropaguojame prekybos sportininkais, tačiau šis atvejis yra išskirtinis. Net didelės valstybės poruoja savo talentus su užsieniečiais. Sunku nuspėti, ar prezidentė pakeis savo sprendimą, bet mes to tikimės“, – pabrėžė Daina Gudzinevičiūtė.

Mes nepropaguojame prekybos sportininkais, tačiau šis atvejis yra išskirtinis.

LTOK vadovei neseniai teko ir ne pati maloniausia užduotis – sudrausminti olimpietį Evaldą Petrauską, kuris įsivėlė į skandalą: „Sportininką pasikvietėme rimtam pokalbiui ir perspėjome, kad tokių dalykų tikrai netoleruosime. Nors ir nebuvo kažkokio smurto, olimpietis turi būti visiems pavyzdžiu, o ne painiotis į tokias istorijas. Aišku, tai buvo nemalonus susitikimas.“

D.Gudzinevičiūtę paminėjo, kad vienas iš planuotų, bet nepabaigtų projektų buvo oficialaus LTOK puslapio atnaujinimas: „Gaila, kad nepavyko jo laiku pabaigti, bet pažadame, kad atsinaujinęs puslapis bus tikrai labai informatyvus ir patogus. Dabar esantis variantas yra gana senamadiškas, permainų tikrai reikia.“

Metų pabaigoje tradiciškai laukia geriausio Lietuvos sportininko rinkimai. Anot LTOK prezidentės, šįkart nugalėtoją nuspėti itin sunku: „Bus didelė intriga. Daug sportininkų šiais metais skynė čempionų titulus. Iš kai kurių to net nebuvo tikėtasi, todėl staigmenų nemažai. Pati net nežinau, kam savo balsą atiduočiau.“

Prieš metus LTOK prezidente išrinkta šaulė rinkimuose surinko 57 balsus, o į postą taip pat kandidatavęs Virgilijus Alekna sulaukė 43-jų LTOK narių pasitikėjimo. „Mes niekada nebuvome draugais, bet ir netapome priešais. Aš dirbu savo reikalais, jis turi savųjų. Ir tiek“, – apie santykius su V.Alekna kalbėjo D.Gudzinevičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius