-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 18

Prieš poilsio dieną „Giro d’Italia“ etapo nugalėtoju tapo Pieteris Weeningas

Sekmadienį devintame daugiadienių lenktynių „Giro d’Italia“ etape pergalę iškovojo olandas Pieteris Weeningas iš „Orica-GreenEDGE“ komandos. Jis 172 km kalnų etapą įveikė per 4 val 25 min ir 51 sek. Už nugaros liko su juo kartu iki finišo važiavęs italas Davide’as Malacarne’as iš „Europcar“.
Pieteris Weeningas
Pieteris Weeningas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Lyderio marškinėlius išsaugojo su pagrindine grupe finišavęs australas Candelas Evansansas (BMC). Iš australo konkurentų savo pozicijas pagerino tik italas Demenicas Pozzovivo iš „AG2R La Mondiale“, kuris iki finišo likus 4 km pabėgo nuo grupės ir finišą pasiekė 36 sek anksčiau nei C.Evanso grupė.

Sekmadienį lenktynių pradžioje nuo pagrindinės grupės atitrūko 13 dviratininkų. Po finišo etapo nugalėtojas gyrė kartu pabėgėlių grupėje važiavusius kolegas, kurie darniu darbu susikrovė daugiau nei 7 min persvarą.

Atstumas tarp pirmaujančių dviratininkų ir juos besivejančios grupės ėmė mažėti, kuomet pabėgėliai pasiekė pirmojo kalno papėdę. Kylant į antrąją įkalnę atstumas buvo ištirpęs iki 3 min ir 30 sek. P.Weeningas, suprasdamas, kad jei ir toliau lyderių grupė nesiims iniciatyvos, pranašumas išnyks, atakavo ir nusprendė viską paimti į savo rankas.

VIDEO: Giro d'Italia 2014 HD - Stage 9 - FINAL KILOMETERS

Prie jo netrukus prisijungė D.Malacarne’as. Besivejančių grupėje likę dviratininkai taip pat suprato, kad jei liks šioje grupėje, jų likimas aiškus. Netrukus atakavo belgas Toshas Van Der Sande’as iš „Lotto Belisol“, kartu su juo ir prancūzas Julienas BeRardas iš „AG2R La Mondiale“.

Bet iš besivejančios grupės niekam nepavyko pasivyti priekyje buvusių P.Weeningo ir D.Malacarne’o. Lyderiai didino pranašumą ir nuo besivejančios grupės, ir nuo C.Evanso grupės. Iki finišo likus 10 km lyderiai prieš besivejančius pirmavo 1 min ir 25 sek, o prieš C.Evanso grupę – daugiau nei 4 min.

Priekyje buvę dviratininkai elgėsi išmintingai ir neatakavo vienas kito, suprasdami, kad po vieną finišo nepasieks, jie savo dvikovą atidėjo paskutiniams metrams. Iki finišo linijos likus kiek daugiau nei 4 km iš pagrindinės grupės į ataką šoko „AG2R La Mondiale“ komandos lyderis D.Pozzovivo. Po apmaudaus šeštadienio, kuomet italo komandą ilgą laiką dirbo grupės priekyje, o jis taip ir nerado progos atakuoti, sekmadienį jis šanso nepraleido.

Paskui D.Pozzovivo bandė nuvažiuoti šiuo metu antroje vietoje esantis kolumbietis Rigoberto Uranas iš „Omega Phrama-Quick-Step“, bet netrukus paskui jį visą grupę patraukė lenktynių lyderis C.Evansas. Toliau vengdami panašių atakų BMC komanda į priekį išsiuntė šveicarą Steve’ą Morabito. Olandas Woutas Poelsas iš „Omega Pharma-Quick-Step“ suprasdamas, kad šiandien ne R.Urano diena. prisidėjo prie BMC atstovo ir stengėsi neleisti toli pabėgti D.Pozzovivo.

Pastarasis nemažino tempo, netrukus pavijo komandos draugą J.BeRardą, kuris kelis šimtus metrus bandė „pavežti“ komandos lyderį, bet jėgų buvo likę nedaug. Komandos draugą už nugaros palikęs D.Pozzovivo, iki finišo likus 1,7 km, pavijo Enrico Barbinį („Bardiani-CSF“), kuris ant tėvynainio rato sugebėjo išsėdėti tik apie pusę kilometro.

Etapo nugalėtojo vardas sprendėsi paskutiniuose metruose, kuomet daugiau jėgų išsaugojęs olandas spurtavo ir pasiekė savo antrąją pergalę „Giro d’Italia“ daugiadienėse lenktynėse. Pastarąjį kartą jam tai pavyko padaryti 2011 metais.

Iškart už nugalėtojo finišavo antras likęs D.Malacarne. Trečias, atsilikęs 42 sek., kalną pasiekė D.Pozzovivo, dar po 36 sek finišavo pagrindinė grupė. Generalinėje įskaitoje didelių pasikeitimų neįvyko: pirmas ir toliau australas C.Evansas, kuris 57 sek lenkia R.Uraną, trečias rikiuojasi lenkas Rafalis Majka iš "Tinkoff-Saxo", kuris lyderiui pralaimi 1 min ir 10 sek. Sekmadienį savo pozicijas pagerinęs D.Pozzovivo rikiuojasi ketvirtas ir lyderiui pralaimi 1 min ir 20 sek.

Pirmadienį lenktynėse – poilsio diena. Iki lenktynių pabaigos, kurios finišuos birželio 1 dieną Triesto mieste, liko 12 etapų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius