Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 10 27

Prieš rungtynes su kroatais šalies rankinio rinktinė galanda dalgius (nuotraukos)

Artėjant bauginančiai, bet lietuvių jau pamėgtai Helovino šventei, itin svarbioms rungtynėms ruošiasi šalies rankinio žaidėjai. Spalio 31 d. sostinės „Siemens“ arenoje jie susitiks su pasaulio ir Europos vicečempionais kroatais. Humoro jausmo nestokojantys sportininkai į rungtynes kviečia pasipuošę giltinės apsiaustais ir dalgiais. „Galąskime, broliai, dalgius“ – kviečia neįprasto plakato šūkis.
Prieš rungtynes su kroatais lietuviai galanda dalgius
Prieš rungtynes su kroatais lietuviai galanda dalgius / Rinktinės nuotr.
Temos: 2 Kroatai Rankinis

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad kai kurie kalbinti komandos nariai prisipažino, kad dar neturi tradicijos švęsti Helovino, o jei švęstų – apsirengtų ne tokiais bauginančiais kostiumais kaip kad plakate. Štai „Cuenca 2016″ klubą atstovaujančiam įžaidėjui Vaidotui Grosui artimas būtų velniūkščio vaidmuo, jis mielai taptų Helovino siela ir užsidėjęs jo simbolį – didelį geltoną moliūgą ant galvos. Rankininko, žaidžiančio aukščiausioje Ispanijos lygoje „Asobal” manymu, būtų gerai Helovino kostiumais ir atributika išgąsdinti varžovus.

Paklaustas, kuo persirengtų per Heloviną, apie velniuko personažą pirmiausiai pagalvojo ir Augustas Strazdas, dabar žaidžiantis „Toledo Balonmano“ komandoje, o šalies rinktinės treneriui Gintarui Savukynui prie širdies – animaciniai veikėjai.

Paklaustas, kuo persirengtų per Heloviną, apie velniuko personažą pirmiausiai pagalvojo ir Augustas Strazdas, dabar žaidžiantis „Toledo Balonmano“ komandoje, o šalies rinktinės treneriui Gintarui Savukynui prie širdies – animaciniai veikėjai.

Visgi prakalbę apie laukiančias varžybas rankininkai surimtėja. „Reikia nusiteikti rimtai kovai, nes konkurentai yra aukščiausio lygio sportinininkai“, – pažymi A. Strazdas. Rinktinės senbuvis A.  Strazdas, Ispanijoje išrinktas geriausiu debiutantu. „Mes kaunamės ir dėl žiūrovų, kurie už mus serga“, – jį papildo vyriausiasis komandos treneris.

Labai stipria ir rimta komanda kroatus laiko ir Lietuvos rinktinės treneris, tačiau jis neabejoja, kad jo komanda atiduos visas jėgas, kovos garbingai ir stengsis atsilaikyti. Be to, šios rungtynės – puiki proga įvertinti ir komandos pasiruošimo lygį, jos klaidas bei silpnąsias vietas.

Sportininkai per rungtynes tikisi didesnio nei paprastai žiūrovų palaikymo. „Palaikymas yra labai svarbus visiems sportininkams. Būtų smagu, jei „Siemens” arenoje susirinkę sirgaliai ne tik formaliai sirgtų už Lietuvos rinktinę, bet ir sukeltų kuo daugiau triukšmo, nuoširdžiai juos palaikytų“, – sakė rinktinės treneris.

G. Savukynas  ragina žiūrovus varžybose apsilankyti su draugais, nes kuo didesnė kompanija, tuo daugiau energijos ir palaikymo šūksnių atitenka sportininkams.

Tuo tarpu gynėjo pozicijoje žaidžiantis A. Strazdas kviečia rankinio sirgalius į rungtynes su kroatais ateiti persirengus Helovino kostiumais. Jie į varžybas galės patekti nemokamai. Rungtynių organizatoriai tikisi, kad Helovino kostiumai sukels žiūrovams daugiau azarto ir padės atbaidyti šalies rinktinės priešininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius