Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 13

Priešpaskutinis MTB maratonų taurės etapas išaiškino ir sezono nugalėtojus

Daugiau nei 1200 dviračių sporto entuziastų sekmadienį Ignalinoje stojo prieš ketvirtojo „Jeep MTB dviračių maratonų taurės“ etapo starto linijos. Karališkuoju vadinamas etapas vyksta nuo pat pirmo šių varžybų sezono, tad daugelis dalyvių važiuoja į Ignaliną viena tam, kad įveiktų patys save – šio etapo trasa yra bene pati sunkiausia iš visų penkių etapų, tačiau džiaugsmas po finišo atperka visą nuovargį.
Priešpaskutinis MTB maratonų taurės etapas išaiškino ir sezono nugalėtojus
Priešpaskutinis MTB maratonų taurės etapas išaiškino ir sezono nugalėtojus / Partnerio nuotr.

Pergales Ignalinoje šiemet iškovojo tie patys dviratininkai kaip ir 2018 metais – Eimantas Gudiškis ir Silvija Pacevičienė. Po šių laimėjimų tapo aišku, kad ir Eimantas, ir Silvija užsitikrino ir sezono nugalėtojų vardus.

Vyrų, pasiryžusių įveikti 3 ratus po 26 kilometrus, grupėje gana anksti atitrūko didesnė nei 10 sportininkų grupė. Ji didino savo pranašumą prieš pagrindinius persekiotojus, o nugalėtojas paaiškėjo tik paskutiniame kilometre. „Mūsų komanda turėjo tikslą kontroliuoti lenktynių eigą. Esu labai dėkingas kolegai Arnoldui Valiaugai, kuris daug dirbo tam, kad turėčiau išsaugojęs daugiau jėgų finišo sprintui. Arnoldas ilgą laiką vedė grupę, gesino varžovų bandymus pabėgti, o man beliko finiše parodyti, ką sugebu – šį sezoną man sekasi iškovoti pergales panašiose atomazgose“, – po pergalės pasakojo „Colibri Cycling Team“ narys Eimantas Gudiškis. Iškovoti pergalę jam prireikė 2 val. 43 min. ir 4,13 sek.

Antrą vietą antrame etape iš eilės užėmęs Domas Manikas („Impuls Racing Team“) atsiliko sek., o A.Valiauga pastarajam pralaimėjo tik 0,41 sek. ir liko trečias.

E.Gudiškis šiemet iškovojo ketvirtą pergalę iš eilės: pagal varžybų reglamentą jis jau Ignalinoje užsitikrino ir „Jeep MTB dviračių maratonų taurės“ nugalėtojo vardą. „Paskutiniame etape Anykščiuose tikrai dalyvausiu – mūsų komanda labai rimtai kovoja su „Impuls Racing Team“ dviratininkais, todėl visi privalėsime stengtis iki paskutinio etapo finišo. Šiandien laimėti buvo tikrai smagu, nes pernai irgi ilgokai buvau lyderis, bet paskutinieji taurės etapai man susiklostė nesėkmingai“, – sakė sezono nugalėtojas. Beje, jei Eimantas laimėtų ir etape Anykščiuose rugsėjo 22 dieną, jis pasiektų unikalią pergalę: per beveik dviejų dešimtmečių šių varžybų istoriją nė vienam dviratininkų vyrų grupėje nėra pavykę laimėti visų penkių etapų.

Moterų varžybose tokį nepakartojamą įrašą pernai įrašė Silvija Pacevičienė. Pergalė 52 km distancijoje nekėlė abejonių – ji artimiausią varžovę aplenkė beveik 9 min. „Europos čempionate kritau ir susižeidžiau ranką, – rodydama dešinės rankos įtvarą po finišo kalbėjo valinga sportininkė. – Galiu sulenkti tik tris pirštus, todėl ir stabdyti, ir pavaras perjungti yra sudėtinga. Tačiau pavyko nuo pat starto prisijungti prie 3 ratus važiavusių vyrų ir laikytis jų tempo – gera kompanija atvežė mane į finišą“, – pasakojo nugalėtoja. Silvija distancijoje užtruko 1 val. 58 min. 3 sek.

Partnerio nuotr./Priešpaskutinis MTB maratonų taurės etapas išaiškino ir sezono nugalėtojus
Partnerio nuotr./Priešpaskutinis MTB maratonų taurės etapas išaiškino ir sezono nugalėtojus

Ji laimėjo trečią iš keturių šių metų etapų ir jau yra rami dėl pergalės bendroje sezono rikiuotėje, nes trečio etapo varžybas Žagarėje laimėjusi Katažina Sosna daugiau dėmesio skiria startams užsienyje.

Moterų grupėje sidabrine prizininke tapo Gabrielė Andrašiūnienė, kuri liepą iškovojo pasaulio orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionato bronzos medalį. Trečią vietą ant garbės pakylos užėmė Tatjana Petrauskienė.

Ilgiausioje distancijoje tarp 30-mečių ir vyresnių pirmavo Edgaras Kovaliovas, aplenkęs Paulių Natalevičių ir Martyną Utkiną. M40 grupėje nugalėtoju tapo Artūras Remeika , antras finišavo Andrius Norkevičius, trečias – Tomas Skunčikas. Pačių vyriausių (M50) maratono distancijos vyrų varžybas laimėjo Alvydas Vauras, aplenkęs Vilmantą Audzijonį ir Ramūną Kuklį.

Vyrams iššūkio mesti nepabijojo iš 18-mečiai: šioje grupėje nugalėjo Edgaras Švėžgda, antras finišavo Arminas Bagdonas, trečias – Arijus Valantavičius.

50 km distancijoje absoliučioje įskaitoje ir tarp 16-mečių vaikinų nugalėjo Kostas Kardelis, aplenkęs Vėjų Žigilėjų ir Marių Lazdauską. Mėgėjų grupėje pergale džiaugėsi Viktoras Zaubidovas, jam beveik 20 sek. pralaimėjo Mindaugas Legeika, o trečias liko Jonas Šrom. 60-mečių varžybose nepralenkiamas buvo Leonidas Šliavas, antras liko Algirdas Teškevičius, trečias – Alfredas Vaitkus.

VIDEO: Priešpaskutinis MTB maratonų taurės etapas

Tarp jauniausių merginų (W16) pirmavo Aušrinė Žvirblytė, aplenkusi Vytenę Puišytę ir Lukreciją Daugirdaitę. W40 grupėje nugalėjo Roma Puišienė, antros vietos diplomas ir prizai įteikti Aldonasai Gavėnavičei, o trečią vietą užėmė Jurgita Mačernė.

W18 įskaitoje greičiausia buvo Kornelija Kertenytė, aplenkusi Elvyrą Bugajevaitę.

Beveik 300 dviratininkų varžėsi 25 km distancijoje: 1 rato lenktynes tarp W13 grupės mergaičių laimėjo Aistė Butautaitė, pačių vyriausių damų grupėje nugalėjo Valerija Golerytė. M13 vaikinų varžybas laimėjo Ignas Kertenis, o M70 veteranų grupėje nepralenkiamas buvo Juozas Vilkelis.

Azartiškos buvo ir pačių mažiausių dviračių entuziastų varžybos. Darželinukų grupėje tarp mergaičių laimėjo Adelė Laužikaitė, tarp berniukų – Lukas Nizevičius, o balansinių dviratukų grupėje pajėgiausias buvo Oskaras Glebavičius.

7-10 metų vaikai turėjo įveikti nelengvą beveik 2,5 km nuotolį, kuriame buvo ir gana rimta įkalnė. Su šituo iššūkiu sėkmingiausiai susitvarkė Irmantė Aleliūnaitė ir Matas Kubilius.

Nors pagrindinių įskaitų sezono laureatai jau aiškūs, tačiau intrigos sezono finiše liko dar labai daug. Kas užims kitas prizines vietas absoliučioje įskaitoje, kas taps savo amžiaus grupių nugalėtojais, kuri komanda bus pati sėkmingiausia. Pagaliau – kam atiteks organizatorių ir rėmėjų skirti loterijos prizai, kuriuos gali laimėti bet kuris „Jeep MTB dviračių maratonų taurės“ etapo dalyvis. Juk, pavyzdžiui, 500 eurų naujam dviračiui įsigyti, tikrai solidus prizas, kurį galima buvo laimėti vien už dalyvavimą etape Ignalinoje.

Finalinių sezono MTB lenktynių šeimininkai anykštėnai žada daug naujovių trasoje ir kviečia visus į varžybas rugsėjo 22 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius