Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 15

Prokurorai dar kartą skundžia teismo nuosprendį Oscarui Pistoriusui

Pietų Afrikos Respublikos prokuratūra dar kartą apskundė teismo sprendimą parolimpiečiui Oscarui Pistoriusui skirti šešerių metų laisvės atėmimo bausmę. Žemesnė instancijos teismas skundą buvo atmetęs.
Oscaras Pistorius
Oscaras Pistorius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Liepos mėnesį sportininkas buvo nubaustas šešerių metų laisvės atėmimo bausme, nors pagal PAR įstatymus už tyčinę žmogžudystę paprastai baudžiama 15-os metų bausme.

Teisėja Thokozile Masipa išvardijo kelias lengvinančias aplinkybes, dėl kurių bausmė buvo sumažinta per pusę. Viena tokių aplinkybių – sportininko tvirtinimas, kad jis manęs, jog šauna į įsibrovėlį.

Prokurorai teigė, kad bausmė negali būti sumažinta, kadangi O.Pistoriusas nerodo jokio gailesčio dėl savo nusikaltimo.

O.Pistoriusas buvo paleistas iš kalėjimo PAR sostinėje Pretorijoje pernai spalį, atlikęs vienerius iš penkerių metų laisvės atėmimo bausmės už netyčinę žmogžudystę. Tačiau apeliacinis teismas perkvalifikavo sporto žvaigždės veiksmus kaip tyčinę žmogžudystę.

29 metų O.Pistoriusas savo draugę R.Steenkamp nušovė keturiais šūviais per užrakintas tualeto duris 2013 metų Šv.Valentino dieną. Jis tvirtina palaikęs ją įsibrovėliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius