-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 05

Protestas plinta: JAV moterų futbolo žvaigždė taip pat neišreiškė pagarbos himnui

JAV moterų futbolo žvaigždė Megan Rapinoe prisijungė prie amerikietiškojo futbolo žaidėjo Colino Kaepernicko – prieš rungtynes grojant valstybės himnui klūpėjo, protestuodama prieš žmogaus teisių pažeidimus JAV.
Megan Rapinoe
Megan Rapinoe / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Šeštadienį futbolininkė protestavo prieš prasidedant savo atstovaujamos „Seattle Reign“ rungtynėms su „Chicago Red Stars“.

Amerikietiškojo futbolo komandos „San Francisco 49ers“ žaidėjas C.Kaepernicko poelgis pastarąją savaitę supriešino JAV. Sportininkas jau kelis kartus atsisakė išreikšti pagarbą JAV himnui, o ketvirtadienį jį palaikė ir komandos draugas Ericas Reidas.

C.Kaepernickas savo poelgį argumentuoja kova už juodaodžių teises JAV – būtent policijos smurtą prieš juodaodžius asmenis.

Tuo tarpu M.Rapinoe tikslas – atkreipti dėmesį į paminamas mažumų teises.

„Taip, tai buvo tam tikra parama Kaepernickui ir viskam, už ką jis kovoja. Manau, kad visuomenės reakcija į jo poelgį ir žiniasklaidos pateikimas buvo gana šlykštūs. Mes visi turėtume pagalvoti ir rimtai pakalbėti apie mūsų šalies rasines bėdas.

Aš žinau, ką reiškia būti amerikiete, tačiau žiūrint į vėliavą žinoti, kad neturi tokių pat teisių. Tai tik mažas dalykas, kurį aš galėjau padaryti ir žadu daryti toliau, kad paraginčiau žmones kalbėtis“, – kalbėjo futbolo žvaigždė M.Rapinoe.

Futbolininkė už JAV moterų rinktinę yra žaidusi dviejose olimpinėse žaidynėse ir dviejuose pasaulio čempionatuose. 31-erių sportininkė 2012 metais viešai prisipažino esanti homoseksuali ir nuo tada yra aktyvi kovotoja už LGBT teises.

Ji taip pat buvo viena iš penkių JAV moterų rinktinės žaidėjų, oficialiai pasiskundusių dėl nelygių atlyginimų, palyginus su JAV vyrų rinktine. Moterys skundėsi, kad laimėjus pasaulio čempionatą uždirbo mažiau nei vyrų rinktinė, kuri nuo 1990 metų pasaulio čempionatuose nėra žengusi toliau ketvirtfinalio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius