Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2016 08 05

Ramūnas Navardauskas prieš startą Rio nesitiki nieko: „Trasa mums labai labai nepalanki“

Geriausias Lietuvos dviratininkas Ramūnas Navardauskas rengiasi antrajam startui olimpinėse žaidynėse. Londone 21-ąją vietą užėmęs ir praėjusiais metais bronzą pasaulio čempionate pelnęs dviratininkas Rio gero rezultato nesitiki. Priežastis paprasta – trasa labai nepalanki aukštiems lietuviams, mat teks įveikti net kelis labai aukštus kalnus. Vis dėlto yra būdas, kuriuo lietuviai galėtų nustebinti savo varžovus.
Ramūnas Navardauskas
Ramūnas Navardauskas / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Šioje trasoje net finišuoti bus tikrai didelis iššūkis. Užvažiavome į tą kalną treniruotėje – mums jis labai nedėkingas. Jeigu jums reikėtų rašyti straipsnį ranka ir varžytis su kitu žurnalistu, kuris rašo kompiuteriu – tai va toks palyginimas“, – taip vaizdingai lietuvius laukiančius iššūkius nupasakojo R.Navardauskas.

– Kokia jūsų paties savijauta po „Tour de France“ maratono?

– Ne taip pervargęs, kaip būdavo anksčiau. Tikrai galvojau, kad jausiuosi prasčiau, jaučiuosi stiprus ir pajėgus. Kaip bebūtų, kalnai ne mums, reikės labai stipriai kovoti, kad išsilaikyčiau grupėje.

– Kuo olimpinė trasa tokia sudėtinga?

– Pirma dalis bus vienoje pusėje miesto, tokie nedideli kalnai, palei jūrą, jau nebus lengva. Antra dalis bus daug sudėtingesnė, kalnai statesni, su 15-20 proc. įkalnėmis, sudėtinga nuokalnė – jei lytų, būtų ir griūčių, ir kelias labai slidus. Bet orą praneša gerą.

Trasa tikrai labai sudėtinga, mums lietuviams, tokiems didesniems, labai nepalanki. Mes abu esame virš 70 kg svorio, kai yra dviratininkų, sveriančių 50 kg, tad bus labai sudėtinga kovoti su jais. Ypač, kai dabar buvo „Tour de France“, tad visi bus pasirengę, jau ten parodė gerą formą. Bus labai sunku.

– Kokią taktiką su Ignatu pasirinksite?

– Galbūt reikės bandyti pabėgti, vis tiek bus kažkoks pabėgimas prieš didelius kalnus. Bus viena iš užduočių kažkuriam būti tame pabėgime, o jei forma geresnė, gal net geriau kažkur per vidurį atitrūkti prieš tuos didelius kalnus. Tai nebus lengva, nes ir pirmoji dalis nelengva. Visi planuos pabėgimą, tad bus nelengva į jį papulti.

Reikia, kad mums gerai susidėtų kortos. Reikia pabėgti nuo grupės, būti priekyje, kad lyderiai mus vytųsi. Pabėgus reikia padaryti didelį tarpą, kad jie mūsų nepasivytų. Tada jie išsiardys, pasidarys toks bardakas. Reikia padaryti, kad vydamiesi mus jie pavargtų daugiau nei mes – tačiau čia lengviau pasakyti nei padaryti.

Jeigu jums reikėtų rašyti straipsnį ranka ir varžytis su kitu žurnalistu, kuris rašo kompiuteriu – tai va toks palyginimas

– Praėjusiais metais pasaulio čempionate iškovojote bronzą, nors lietuvių komanda irgi nebuvo gausi. Ar labai pasaulio čempionato trasas skyrėsi nuo olimpinės?

– Taip, labai stipriai skyrėsi. Pasaulio čempionato trasos kalniukai buvo tokie, kad ir Vilniuje gali rasti. Tik pradžioje buvo kalniukų – dabar panašiai bus pirmoje dalyje. Antroje dalyje jau bus pirmos kategorijos kalnas, kaip „Tour de France“.

– Koks rezultatas jus tenkintų? Nebūtinai užimta vieta – ką padaręs jaustumėtės patenkintas startu?

– Jeigu būčiau 20-uke, būčiau labai labai patenkintas, net ir 50-ukas būtų gerai. Nes šioje trasoje net finišuoti bus tikrai didelis iššūkis. Užvažiavome į tą kalną treniruotėje – labai sunkus.

– Kaip vyksta dviratininkų treniruotės? Jau ne kartą matėme, kad sportininkai važiuoja tiesiog gatvėje, bendrame eismo sraute.

– Taip, žmonės žino, kad vyksta olimpinės žaidynės, dviratininkus lenkia atsargiai, mojuoja mums. Jie jau beveik pasirengę vykdyti varžybas, bet negali iš anksto užtverti žmonėms privažiavimą prie namų. Vairuotojai tikrai yra pagarbūs, yra ženklai, nurodantys, kad sportininkus reikia aplenkti per pusantro metro, ko Lietuvoje net nebūna. Jaučiamės saugiai, žmonės čia draugiški.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje