Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 13

Rankininkas Benas Petreikis: rungtynės prieš Baltarusiją – svarbiausios karjeroje

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė išvyko į Baltarusiją, kur sekmadienį susitiks su šios šalies nacionaline komanda. Paskutinės B grupės rungtynės abiems ekipoms lyg finalas – palankus rezultatas iš esmės garantuotų antrąją vietą grupėje, kuri atvertų duris į 2016 m. Europos čempionato finalinį etapą Lenkijoje.
Benas Petreikis
Benas Petreikis

Kalbėdamas apie stipriąsias baltarusių puses ir prisiminęs pirmąsias tarpusavio rungtynes praėjusių metų rudenį Šiauliuose, kurias svečiai laimėjo 30:28, rinktinės treneris Artūras Juškėnas pirmiausiai akcentavo, kad labai daug bėdų pridarė linijos žaidėjai. Taip pat treneris išskiria aukštą baltarusių gynybą, greitą puolimą, jų namų sienas ir stiprius centro žaidėjus. Nemenkas klausimas dėl baltarusių didžiausios žvaigždės Sergejaus Rutenkos. Pastarasis yra šiek tiek traumuotas ir neplanavo žaisti prieš Lietuvą, tačiau A. Juškėnas neatmeta galimybės, kad vis tik aikštėje šis žaidėjas gali pasirodyti, nes baltarusiams šis mačas taip pat lemiamas.

Vienas rinktinės lyderių Benas Petreikis pastebi, kad kaimyninės šalies atstovai turi savotišką stilių, kuris priklausomas nuo jų lyderio: „Daug ką pasako apie šią rinktinė faktas, kad jie eilę metų rungtyniauja Europos ir pasaulio čempionatuose. Baltarusiai žaidžia labai disciplinuotą ir savotišką rankinį, dažniausiai per linijos žaidėjus ir turi nelabai aukštus, bet labai stiprius antros linijos žaidėjus. Lietuvoje prieš mus nežaidė jų lyderis S. Rutenka. Jam esant aikštėje, žaidimo stilius būna kiek kitoks, žaidimas vyksta per jį.“

Rungtynių svarba – svajonės išsipildymas

Lietuvos rinktinei po trečiadienio rungtynių, kuriose 31:25 buvo nusileista danams, reikėjo nemenko fortūnos šypsnio, kuris leistų toliau kovoti dėl patekimo į Europos čempionatą. Tas šypsnis buvo bosnių ir baltarusių lygiosios kitose grupės rungtynėse. Lietuvos rinktinės treneris Artūras Juškėnas kartu su komanda stebėjo bosnių ir baltarusių rungtynes viešbutyje. „Visų reakcijos džiugios. Smagiau žaisti, kai rungtynės kažką lemia. Turim užduotį ir stengsimės ją įgyvendinti” – optimistiškai nusiteikęs buvo A. Juškėnas.

B. Petreikis net neslepia, kad rungtynių svarbą nusakyti žodžiais sunku: „Manau, tai svarbiausios rungtynės mano karjeroje, kurios gali atverti mums kelią į čempionatą ir vienos iš mano didžiausios svajonių rankinyje išsipildymą. Tokie šansai nepasitaiko kiekvieną dieną ar kiekvienais metais, tad nagais ir dantimis bandysime jį išnaudoti. Bus labai labai sunku, bet, manau, viskas įmanoma.“

„Šioje sudėtingoje grupėje niekas mums didelių uždavinių nekėlė, o dabar nuo mūsų pačių priklauso kaip pasiseks. Motyvacija didžiulė. Jaučiasi ir įtampa, bijau, kad toks spaudimas nepakištų rinktinės žaidėjams kojos” – reziumavo savo mintis A. Juškėnas.

Danų ir bosnių faktorius

Palikti Lietuvą ir Baltarusiją už Europos čempionato borto galimybių turi Bosnijos ir Hercegovinos ekipa, kuri susitiks su danais. Pastarieji jau senokai užsitikrino pirmą vietą grupėje ir tos rungtynės jiems nieko nelems. Visgi dauguma rankinio ekspertų linkę manyti, kad net ir esant tokioms aplinkybėms, Danijos rinktinė yra per galinga komanda, kad namuose pralaimėtų ar sužaistų lygiosiomis su bosniais.

Jei pasitvirtins prognozės ir danai įveiks bosnius, lietuviams sekmadienį reikės pergalės dviejų ar daugiau įvarčių skirtumu. Visi kiti variantai bus palankūs Baltarusijos ekipai.

Į finalinį Europos čempionato etapą pateks po dvi geriausias grupės ekipas ir geriausia ekipa iš septynių užėmusių trečiąsias vietas grupėse. Dėl nepalankių rezultatų kitose grupėse, jau dabar žinoma, kad B grupės ekipos į šią vietą nepretenduos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius