Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2019 01 05

Rankininkei Japonijoje labiausiai įsiminė taisyklių gausa ir gyvenimas šalia aktyvaus ugnikalnio

Lietuvos moterų rankinio lygoje – šventinė pertrauka. Prieš pat ją paskutiniąsias antrojo rato rungtynes sužaidusios komandos sutvirtino savo pozicijas turnyrinėje lentelėje. Nors kol kas lygoje pirmauja „ACME-Žalgiris“ klubas, kuo džiaugtis turėjo ir Vilniaus „Eglės-SM Tauro“ merginos. Paskutiniajame mače jos savo namuose sugebėjo įveikti žalgirietes 30:29 ir taip įsitvirtinti antroje vietoje. Tiek šiose rungtynėse, tiek viso sezono metu viena ryškiausių komandos lyderių yra iš Japonijos į Lietuvą rungtyniauti sugrįžusi Daiva Aleksandravičiūtė.
Daiva Aleksandravičiūtė
Daiva Aleksandravičiūtė / Rankinis.lt nuotr.
Temos: 1 Rankinis

Būtent centro pozicijoje rungtyniaujanti D.Aleksandravičiūtė buvo pripažinta geriausia LMRL antrojo rato žaidėja. Nors vilnietė vieneriose rungtynėse su „Eastcon-Alandeko-Vichy“ merginomis padėti komandai negalėjo, per kitus du mačus pelnė net 20 įvarčių ir taip ženkliai prisidėjo prie Vilniaus klubo sėkmingo metų finišo.

Pati D.Aleksandravičiūtė teigia, jog „Egle-SM Taurui“ norint šį sezoną nutrauki Kauno ir Garliavos ekipų dominavimą Lietuvoje, reikia ne tik dar gerinti žaidimą, tačiau ir patikėti savo galimybėmis.

– Kiek metų praleidote rungtyniaudama užsienyje ir kiek iš jų buvo Japonijoje?

– Šešerius metus – ketverius Vokietijoje ir paskutinius dvejus Japonijoje.

Kokie įsimintiniausi epizodai tiek iš gyvenimo, tiek iš žaidimo šioje šalyje?

– Be galo daug, sunku viską išvardinti. Bet labiausiai – tai gyvenimas kelių kilometrų atstumu nuo ketvirto aktyviausio ugnikalnio pasaulyje, kuris per metus išsiveržia iki 800 kartų, žemės drebėjimai, taifūnai, liūtys.

Taip pat labai įsimintinas yra potyris gyventi tokioje kultūroje, kur ne europietiškas/vakarų pasaulio individualizmas, o kolektyviškumas ir bendruomeniškumas yra aukščiausioje vietoje. Dar labai didelį įspūdį daro žmogaus amžiaus (kartais net ir kraujo grupės) svarba kultūroje.

Iš žaidimo pusės, tai įsimintiniausios yra europiečiui neįprastai ilgos treniruotės, dvigubai ilgesnis apšilimo laikas prieš varžybas, vyresnių žaidėjų statusas komandoje, vidinių taisyklių gausa ir suplanuoto žaidimo plano iki europiečio akimis gal net ir absurdiško lygio, laikymasis. Svarbus begalinis lojalumas savo komandai, kuriam didžiąja dalimi įtakos turi neįprastai sudėtingas perėjimas žaisti į kitą komandą.

Kas paskatino sugrįžti rungtyniauti į Lietuvą?

– Į Lietuvą paskatino sugrįžti ne rankinis, o kitos priežastys.

Kiek pakitusi „Eglės“ ekipa nuo tada, kai žaidėte Lietuvoje paskutinį kartą?

– Apie 90 proc., nes esu žaidusi tik su Rita Repečkaite ir Aukse Sviderskiene, kol dar „Eglę“ treniravo trenerė Laima Kavaliauskienė.

Pastaruosius kelis sezonus LMRL dominavo „Garliavos-SM Cascados“ ir „ACME-Žalgirio“ ekipos. Ar „Eglė-SM Tauras“ šiemet pajėgi panaikinti šią dvivaldystę?

– Norint „Eglei“ laimėti prieš šias dvi jau eilę metų dominuojančias komandas, reikia ne tik dirbti treniruotėse, bet dar svarbiau iki sezono svarbiausių varžybų tiesiog įtikėti pačioms, jog galime laimėti kiekvienas rungtynes. To ir linkiu savo komandai – ugdyti charakterį ir programuoti save laimėjimams.

Rankinis.lt nuotr./Daiva Aleksandravičiūtė
Rankinis.lt nuotr./Daiva Aleksandravičiūtė

– Po kartą jau įveikėte šias dvis ekipas. Ar tai suteikia daugiau pasitikėjimo?

– Taip, labai.

Kas nulėmė pergalę paskutinėse rungtynėse su „ACME-Žalgiriu“?

– Tas pats geras senas draugas – pasitikėjimas savimi ir pasitikėjimas savo komanda . Vėlgi, tai nors ir elementarūs, bet labai svarbūs dalykai.

Ar nustebote, kai buvote išrinkta geriausia antrojo rato LMRL žaidėja?

– Šiek tiek, nes vieneriose antrojo rato rungtynėse negalėjau sudalyvauti.

VIDEO: „Vieni vartai“: milijonai futbolo rinkoje ir kas geriausias Lietuvos rinktinės treneris?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje