Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2021 01 05

Rankinio galiūnas apie nemalonią koronaviruso patirtį: „Buvau leisgyvis“

Daugkartiniai Lietuvos čempionai Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai, savo kailiu pajutę koronaviruso ataką, vėl intensyviai treniruojasi ir ruošiasi Lietuvos rankinio lygos (LRL) kovoms bei Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės ketvirtfinalio rungtynėms. „COVID-19 persirgo 12 mūsų komandos narių. Tikimės, kad jau turime imunitetą ir panašių siaubingų dienų, kokias teko patirti, niekada nebejausime“, – „Vakarų ekspresui“ sakė labiausiai patyręs „Dragūno“ žaidėjas Gintaras Cibulskis.
Gintaras Cibulskis
Gintaras Cibulskis / K.Bakūno nuotr.

199 cm ūgio ir galingų kūno apimčių atletas G.Cibulskis sakė, kad dėl koronaviruso jam teko kaip reikiant pasikankinti.

Svaigo galva

„Buvo 4-5 dienos, kai net iki tualeto tik per didelius vargus ir kančias prisiversdavau nužingsniuoti. Svaigo galva, kankino temperatūra, vėliau – ir stiprus kosulys. Buvau tiesiogine to žodžio prasme leisgyvis“, – sakė G.Cibulskis.

Jo teigimu, didelės baimės akys, kai tiksliai nežinai, ką ši liga gali iškrėsti ir kaip kūnas sureaguos, pasitikėjimo neprideda. Visgi dragūnietis tikisi, kad visi „Dragūno“ komandos vargai – jau praeityje.

„Gruodžio viduryje su komanda pradėjome treniruotis. Iš pradžių buvo labai sunku – pirmą dieną lengvai žaidėme tik futbolą, tačiau ir tai daugelis žaidėjų sunkiai kvėpavo, tiesiog duso aikštelėje. Kita vertus, sportininkams, kurie yra pripratę treniruotis po du kartus per dieną, dvi savaites praleisti namuose be jokio fizinio krūvio ir dar stipriai sirgti – didelis išbandymas“, – kalbėjo G.Cibulskis.

Daugelis žaidėjų sunkiai kvėpavo, tiesiog duso aikštelėje.

Netrukus jis pridūrė: „Džiugu, kad jau po truputį įsibėgėjame. Treniravomės ir tarpušvenčiu. Sėdėti nėra kada – juk, kol mes sirgome, konkurentai treniravosi, tad žūtbūt reikia juos pavyti.“

Darysis antikūnų testus

G.Cibulskis puikiai pamena lapkričio mėnesio pabaigą, kai pirmasis iš komandos narių pasijuto blogai ir atliktas COVID-19 testas buvo teigiamas.

„Iškart tai pranešiau komandos nariams ir visi izoliavosi namuose, tačiau kasdien išgirsdavau, kad koronavirusu serga dar 2-3 komandos nariai. Taip ta grandinė kasdien tęsėsi, o iš mūsų komandos 18 narių, įskaitant ir trenerius, daktarą ir kitus administracijos darbuotojus, nesirgo tik 6. Nors nieko negali žinoti, gal ir tie 6 persirgo besimptome forma.

Sausio mėnesio viduryje esame rezervavę vietą atlikti antikūnų testus, matysime, kiek iš mūsų jau yra įgiję imunitetą. Tikiuosi, kad mano organizme yra pakankamai antikūnų ir antrą kartą artimiausiu metu nebeteks pajusti COVID-19 simptomų. Labai nesinorėtų“, – sakė gana sunkiai sirgęs „Dragūno“ komandos milžinas.

Tikiuosi, kad mano organizme yra pakankamai antikūnų ir antrą kartą artimiausiu metu nebeteks pajusti COVID-19 simptomų. Labai nesinorėtų.

Anot jo, tarp komandos narių ligos formos buvo skirtingos.

„Buvo ir tokių dragūniečių, kurie po dviejų savaičių dar vyko į karščiavimo kliniką, buvo vienas žmogus, kuriam daugiau nei 38°C pakilusi temperatūra laikėsi net tris savaites. Buvo ir tokių komandos žaidėjų, kuriems pakilusi temperatūra laikėsi 1-2 dienas, ir viskas“, – pasakojo G.Cibulskis.

Netrukus jis pridūrė: „Tačiau dar ir dabar yra pora komandos narių, kurie iki šiol nejaučia nei skonio, nei kvapo, nors jau praėjo daugiau nei mėnuo. Tad dėl to jiems kyla didelis nerimas.“

RK "Dragūnas" nuotr./Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai devintą kartą tapo šalies čempionais – švenčia Gintaras Cibulskis su šeima.
RK "Dragūnas" nuotr./Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai devintą kartą tapo šalies čempionais – švenčia Gintaras Cibulskis su šeima.

„Dragūno“ jau sausio 23-24 dienomis laukia dvejos LRF taurės ketvirtfinalio rungtynės su Alytaus „Varsa-Stronglasu“. Pirmosios rungtynės vyks sausio 23 dieną Klaipėdoje, antrosios – sausio 24 dieną Alytuje.

„Ir labai laukiame, ir bijome šių rungtynių. Viena vertus, esame labai išsiilgę rankinio dvikovų, kita vertus, nerungtyniavome jau daugiau nei 1,5 mėnesio, tad nežinia, kaip atrodysime aikštėje. Ruošiamės šiai kovai, atidirbinėjame taktiką, žiūrime videoįrašus, analizuojame varžovų žaidimą. Kaip mums pavyko pasiruošti – matysime jau savaitgalį. Gaila, kad į rungtynes dar negali atvykti žiūrovai, be jų rungtyniauti yra kur kas liūdniau, tačiau turime su tuo susitaikyti – tokia šių dienų realybė. Savo sirgalius tradiciškai kviesime rungtynes stebėti „Dragūno“ „Youtube“ kanale. Sirgalius kviečiu sekti „Dragūno“ „Facebook“ paskyrą ir viską sužinosite pirmieji“, – pabrėžė jis.

Kalbėdamas apie varžovus – alytiškius, G.Cibulskis prisiminė, kad šį sezoną jau kartą Alytuje nuo šios komandos buvo nukentėję.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gintaras Cibulskis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gintaras Cibulskis

„Per Lietuvos rankinio lygos 2020-2021 metų sezono atidarymo rungtynes rugsėjo 2 dieną Klaipėdoje laimėjome rezultatu 31:24, tačiau spalio 17 dieną Alytuje „Varsa-Stronglasas“ atsirevanšavo rezultatu 33:29. Varžovai yra patyrę ir galingi, tad dėl pergalės teks paprakaituoti. Kad ir kaip būtų, mūsų tikslai išlieka aukščiausi – norime tapti LRF taurės nugalėtojais ir iškovoti Lietuvos rankinio lygos čempionų titulus. Negalime nuleisti savo kartelės“, – teigė dragūnietis.

Dar prieš LRF taurės ketvirtfinalio rungtynes, sausio 16 dieną, dragūniečiai išvykoje galės pasirepetuoti su Panevėžio „SC-RSSG-Grifo“ ekipa. Tai bus Lietuvos rankinio lygos (LRL) dvikova.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje