Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 05

Rankinio planai griūva – kelionė į Islandiją atšaukta: „Svarbiausia nuvykti į čempionatą“

Po daugiau nei dviejų dešimtmečių į Europos ar pasaulio čempionatą sugrįžusi Lietuvos vyrų rankinio rinktinė trečiadienį Vilniuje rengė atsisveikinimo spaudos konferenciją. Treneris Mindaugas Andriuška turėjo paskelbti galutinę sudėtį, o rinktinė – pakilti skrydžiui į Islandiją. Tačiau paskutinę minutę viskas pasikeitė.
Lietuvos rankinio rinktinė prieš „Radiocentrą”
Lietuvos rankinio rinktinė prieš „Radiocentrą” / Sauliaus Čirbos nuotr.

„Prieš valandą sužinojome, kad liekame Vilniuje. Nevykstame į Islandiją. Ten situacija tokia, kad jie turi tūkstantį užsikrėtimų šalyje, kurioje gyvena 300 tūkst. gyventojų. Palyginimui, Lietuvoje tai būtų 10 tūkst. susirgimų. Teigiamų atvejų yra ir Islandijos rankinio federacijoje“, – staiga pasikeitusius rinktinės planus pranešė M.Andriuška.

Su pajėgiais islandais mūsiškiai vylėsi dukart pasitikrinti jėgas prieš pat startą Europos čempionate.

„Be abejo, tai yra praradimas. Tikrai būtų buvę gerai pasitikrinti prieš Europos čempionatą, bet abi pusės nusprendė, kad šių rungtynių geriau nežaisti. Mūsų tikslas yra nuvažiuoti į Slovakiją, į Europos čempionatą, o ne pasilikti Islandijoje dviem savaitėms žiemoti“, – pridūrė treneris.

Ruoštis Europos čempionatui, kuris lietuviams bus pirmasis nuo 1998-ųjų, rankininkai liks Vilniuje. „Turime 20 rankininkų ir pasivaržysime tarpusavyje“, – teigė M.Andriuška.

Surasti naujų varžovų draugiškoms rungtynėms, likus savaitei iki čempionato – būtų itin sudėtinga. Be to, vis daugėja rinktinių, kuriose fiksuojami teigiami COVID-19 atvejai. Laimei, Lietuvos komandoje susirgimų kol kas nėra.

„Pagal taisykles, jei dabar būtų užfiksuotas teigiamas COVID-19 atvejis, žaidėjui tektų izoliuotis 14 dienų. Tai reiškia, kad tektų praleisti visas grupės varžybas. Daug draugiškų rungtynių visoje Europoje yra atšauktų. Stebime, skaitome ir matome, kad nemažai rinktinių jau turi užsikrėtimų. Sausio 9 dieną EHF rengs galutinį posėdį ir spręs, kaip vyks čempionatas, su žiūrovais, ar be jų“, – kalbėjo M.Andriuška.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Mindaugas Andriuška
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Mindaugas Andriuška

„Tai, kad paskutinės kontrolinės rungtynės atšauktos – nėra gerai ir mums, nėra gerai, manau, ir islandams. Bet dabar tokia situacija. Didžiausias nerimas – mums patiems neužsikrėsti, nes tuomet neišvyktume į čempionatą. Tai suprasdami, itin saugomės, niekur nevaikštome – viešbutis ir treniruotės. Šiandien tik iki pilies buvome nuėję“, – teigė rankinio rinktinės lyderis Aidenas Malašinskas.

Pirmosios Lietuvos rinktinės rungtynės Europos čempionate numatytos sausio 13 dieną su Rusija. Kovojant dėl vietos kitame tai greičiausiai bus pats svarbiausias mūšis. Ryškūs grupės favoritai – norvegai, kortas sumaišyti stengsis ir šeimininkai slovakai. Į kitą etapą pateks dvi ekipos.

„Mūsų dėmesys – nuo rungtynių, iki rungtynių. Papulti į čempionatą jau buvo pasiekimas. Dabar žiūrime toliau, ką galime nuveikti. Norime pasirodyti kuo geriau. Turime turbūt ilgiausią pasiruošimo ciklą. Tai – didelis pliusas. Rusijos rinktinėje vyksta kartų kaita. Pasipildė jaunais žaidėjais, kurie pajėgūs žaisti aukščiausiame lygyje Europoje“, – sakė M.Andriuška.

„Man didžiausia motyvacija – vien žaidimas čempionate. Man nesvarbu, ar mes reitinguojami, kaip 25-ta rinktinė jame, ar 24-ta. Jeigu gerai pasisektų sužaisti, mūsų tikslas, manau, būtų įveikti pirmąją grupę. Toli į priekį nežiūrime. Dabar ruošiamės tam, kad dalyvautume čempionate. Ar jis bus? Matysime“, – treneriui antrino A.Malašinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius