-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 29

Rankinio rinktinė nusiteikusi pakovoti

Sekmadienį Lietuvos vyrų rankinio rinktinė Vilniuje žais 2012 metų Europos čempionato atrankos rungtynes su dabartiniais žemyno vicečempionais Kroatijos atstovais. Po skaudžiai – 17:33 – pralaimėtų rungtynių svečiuose Ispanijos komandai, mūsiškiai tikisi namuose pademonstruoti kovingesnį charakterį.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Gedėti dėl pralaimėjimo nėra kada, – sako Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Gintaras Savukynas. – Grįžome, vėl į treniruotę – ir ruošiamės kovai su kroatais. Visko būna rankinyje, Ispanijoje tikrai neprilygome šeimininkams, tačiau namuose esame pasiryžę kovoti“.

Trenerio teigimu, sunku kalbėti apie aukštus rezultatus, nes komanda prieš svarbiausias rungtynes susirenka likus vos keletui dienų. Jau tampa tradicija, kad iki rungtynių pavyksta surengti porą treniruočių, tad kalbėti apie kažkokias taktines naujoves ar gerą žaidėjų tarpusavio supratimą – nerealu. Tikėtis, kad Lietuvoje bus kaip Baltarusijoje, kur nacionalinės rinktinės nariai kiekvieną mėnesį susirenka į maždaug 10 dienų stovyklą – jokių šansų. Gal to ir nereikia. Tačiau daugelyje Vakarų Europos valstybių nacionalinių čempionatų kalendoriuose numatomos specialios pertraukos, kad šalies rinktinės žaidėjai turėtų galimybę pažaisti drauge. Tada ir rezultatai – matomi.

„Rankinis visuomet buvo primirštas. Net tais laikais, kai mums pavykdavo iškovoti pergales arba kelialapius į svarbiausius turnyrus, apie finansavimą ar kažkokį paskatinimą, nebuvo nė kalbos. Dabar užsienio klubuose rungtyniaujantys sportininkai gali džiaugtis, kad federacija nuperka bilietus atvykimui į rinktinę. Jeigu finansai neleistų nupirkti bilietų ir stipriausi žaidėjai neatvyktų, gal vertėtų iš viso nedalyvauti pasaulio bei Europos čempionato atrankose: su rinktine, sudaryta iš Lietuvos pirmenybėse žaidžiančių sportininkų, mes Ispanijoje būtume pralaimėję ne 16, o 36 įvarčių skirtumu. Deja, geresnio finansavimo nebuvo ir geriausiais laikais, o dabar nenorime skųstis – visoms sporto šakoms, gal tik išskyrus krepšinį, yra labai sunku“, – liūdnokomis realijomis dalijasi treneris.

Europos čempionato atrankos grupėje be lietuvių, ispanų ir kroatų dėl dviejų kelialapių į žemyno čempionato finalinį etapą kovoja ir Rumunijos rinktinė. Sekmadienio mūsiškių varžovai kroatai rumunus nugalėjo be didesnio vargo – 34:22. „Jeigu mums pavyktų su žemyno vicečempionais kroatais sužaisti bent lygiosiomis, būtų labai gerai. Pergalė būtų išvis fantastika. Žinome ir visi vyrai puikiai suvokia, kad kiekvienas įvartis bus labai svarbus. Ypač žaisdami namuose privalome stengtis ir kovoti iš visų jėgų. Tikiu, kad vyrai kovos iki finalinės sirenos“, – kalbėjo treneris.

Dvikova tarp Lietuvos ir Kroatijos vyrų rankinio rinktinių „Siemens“ arenoje prasidės sekmadienį 18 valandą. Rankinio rinktinės žaidėjai tiki, kad jų palaikyti ateis bent du tūkstančiai žiūrovų. Aišku, solidesnis palaikymas taptų papildomu argumentu žaidėjams. O ir Europos čempionate sidabro medalius iškovojusią Kroatijos rinktinę, kuri atvyksta stipriausios sudėties, pamatyti galimybė pasitaiko nedažnai.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius