Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 08

Raseinių hipodrome prasidėjo lygiųjų žirgų lenktynių sezonas

Savaitgalį startavo lygiųjų žirgų lenktynių, kuriose taktinius spendimus priima žokėjai, sezonas. Pirmasis renginys kaitino gausiai hipodrome susirinkusiųjų aistras iki paskutiniųjų minučių – kiekviename grupiniame bėgime žirgai varžėsi vienodomis jėgomis ir iki paskutiniųjų sekundžių.
Lenktynių akimirka
Lenktynių akimirka / Živilės Kazlauskienės nuotr.

Grynakraujų jojamųjų žirgų, kurie yra dominuojanti žirgų lenktynių veislė pasaulyje, bėgimai vyko 1000, 1200 ir 1800 metrų distancijose. Taip pat buvo surengti du 600 metrų žemaitukų veislės žirgų bėgimai.

1000 metrų distancijos bėgime pergalę išplėšė airių kilmės kumelė Meadows Kisses su žokėja Elėja Lukyte, įveikusi taip pat airių kilmės kumelę Vivace. Pastaroji startavo pirmą kartą, nesklandžiai „šovusi“ iš starto vartų Vivace pasivijo lyderę ir dar finišo tiesiojoje abi kumelės dovanojo neįtikėtiną intrigą. Vis gi Meadows Kisses, likus keliems centrimetrams iki finišo, spurtavo ir iškovojo pergalę.

1800 m. distancijos bėgimo rungtyje užtikrintą pergalę savininkams padovanojo prancūzų kilmės kumelė Star Anise, kuria jojo puikų pasiruošimą demonstravusi Elėja Lukytė. Ši žokėja lenktynių dieną jojo net tris žirgus nugalėtojus.

1200 metrų distancijoje pirmą vietą kartu su Edvinu Kubiliumi išplėšė žirgas Verona Lad, kuris pernai startavo net 7 kartus. Šio žirgo pranašumas taip pat išaiškėjo tik finišo tiesiojoje ir nepaliko ko gero nė vieno šiam reginiui abejingo gausiai susirinkusiame Raseinių hipodrome.

„Pirmosios lenktynės parodė, kad žiūrovų laukia intriguojantis sezonas – labai aiškiai buvo galima matyti, kad žirgai yra išsiilgę varžybų ir sezonui puikiai pasiruošę. Paprastai šios rūšies lenktynėse žirgams skiriamas išskirtinis dėmesys, jie yra didžiosios žvaigždės, nes lygiosios žirgų lenktynės yra vienintelis gyvūnų sportas, kuriame atletas yra žirgas, o ne žirgo ir raitelio duetas,” – sakė ne pirmus metus šioms lenktynėms žirgus treniruojantis Donatas Bartkus.

Kitas žirgų pasirodymas planuojamos gegužės 20 d. Iš viso šį sezoną bus surengtos dar aštuonios lenktynės, dauguma jų – vasaros savaitgaliais. Lenktynių ciklas Lietuvoje organizuojamas ne atsitiktinai – kovų skaičius reikalingas Lietuvos ir užsienio grynakraujų jojamųjų žirgų konkurencingumui didinti bei jų vertei nustatyti. Kiekvienas žirgo pasiekimas didina tiek jo, tiek būsimų jo palikuonių vertę.

„Šios gilias tradicijas turinčios ir beveik 400 metų nepakitusias taisykles išsaugojusios lenktynės pritraukia tūkstantines minias Anglijoje, Australijoje, JAV ir yra unikalus reginys, skirtas ne tik žirgų sporto entuziastams, bet ir visiems, kurie vertina kokybišką bei įdomų laisvalaikį. Išties džiugu, kad Europos Sąjungos lėšomis rekonstravus Raseinių hipodromą aukšto lygio lenktynes pagaliau galime rengti ir savo šalyje“, – sezono pradžia džiaugėsi lenktynes organizuojanti Evelina Kolbasnik.

Lygiosios žirgų lenktynės yra populiariausia pasaulyje žirgų lenktynių rūšis. Čia bėgimų takuose išvystomas didžiulis, vidutiniškai 60 kilometrų per valandą greitis, o pačios varžybos laikomos prestižinėmis ir dažnai prilyginamos tokiems laisvalaikio užsiėmimams kaip buriavimas ar golfas.

Naujai rekonstruotas Raseinių hipodromas, kuriame bus rengiamos lenktynės, yra vienintelis ir didžiausias hipodromas Baltijos šalyse, tinkantis organizuoti lygiąsias žirgų lenktynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius