Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 12 18

Raseiniuose spindėję „Sūduvos“ tinklininkai iškovojo LTF taurę

Raseiniuose tris dienas vykusi tinklinio šventė vainikuota įspūdingu Marijampolės „Sūduvos“ klubo triumfu. Marijampoliečiai nugalėjo abi Baltijos lygoje rungtyniaujančias komandas, iškovojo visas tris pergales ir pelnytai į viršų kėlė Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) taurę.
Marijampolės „Sūduvos“ tinklininkai
Marijampolės „Sūduvos“ tinklininkai / nuotr. „Gulbe Photography“
Temos: 1 Tinklinis

LTF taurės finalinio ketverto turnyras prasidėjo dramatišku mūšiu tarp „Sūduvos“ ir Šiaulių „Elgos-Master Idea-SM Dubysos“ komandų. Nors ir pralaimėjusi pirmus du setus, „Sūduva“ 3-2 (18:25, 22:25, 28:26, 25:23, 17:15) išplėšė pergalę prieš Baltijos lygoje kovojančią ir LTF taurę praradusią „Elgos-Master Idea-SM Dubysos“ komandą.

„Pirmuose setuose trūko susižaidimo, darėme per daug klaidų, buvo daug įtampos jauniems žaidėjams. Vėliau mes įjungėme papildomą variklį ir galėjome lyderiauti. Penktą setą galėjome laimėti lengviau, bet pasirodo, kad turime savo komandoje Kalėdų senį, kuris teikė dovanas varžovams ir pralaimėjome keturis taškus iš eilės. Visgi vėliau patys sulaukėme dovanų iš varžovų ir laimėjome“, – šypsojosi „Sūduvos“ treneris Romas Sujeta.

Šeimininkai – Raseinių „Norvelitos“ tinklininkai – pirmajame susitikime 3-1 (25:21, 21:25, 25:23, 25:19) įveikė ambicingąją Klaipėdos „Amber Queen“ ekipą.

Antrąją varžybų dieną atsitiesė šiauliečiai, kurie 3-0 (25:19, 25:17, 26:24) nugalėjo klaipėdiečius ir į savo sąskaitą įsirašė pirmąją pergalę.

Tuo tarpu po pirmosios pergalės užsivedę marijampoliečiai pademonstravo puikų žaidimą ir po gražios kovos 3-0 (29:27, 25:22, 25:22) įveikė „Norvelitą“, taip sukomplikuodami šeimininkų viltis namuose kelti į viršų nugalėtojų taurę.

Paskutinę dieną „Sūduva“, jau užuodusi aukso kvapą, nepaleido iš savo rankų puikios progos džiaugtis trofėjumi ir 3-0 (25:23, 25:23, 25:20) įveikė kovingai rungtyniavusį „Amber Queen“ klubą.

Apylygėse situacijoje sėkmė visada būdavo mūsų pusėje

„Pergalę šiame turnyre lėmė tai, kad turime daug patyrusių žaidėjų, o jaunimas iš jų gauna daug patarimų. Turėjome problemų, nes vienas iš mūsų lyderių Jonas Rakickas galėjo žaisti tik pirmose rungtynėse, bet vėliau mūsų komandai jau galėjo padėti po operacijos dar pilnai neatsigavęs Lukas Gudas. Jis mums labai padėjo. Po pirmosios pergalės atsirado daug teigiamų emocijų, o mums to reikėjo. Apylygėse situacijoje sėkmė visada būdavo mūsų pusėje“, – pasakojo R.Sujeta.

Jau dabar aišku, kad „Sūduva“ dėl aukščiausių vietų kausis ir Lietuvos čempionate. R.Sujeta apgailestavo, kad dėl bazių trūkumo, marijampoliečiai neturi galimybių rungtyniauti Baltijos lygoje.

„Dar reikia daug dirbti, tobulėti, būti susitelkusiems. Jeigu būsime sveiki, šį sezoną visos komandos turės vargo su mumis“, – pridūrė treneris.

„Sūduvai“ tai buvo pirmasis titulas nuo 2015 metų, kuomet jie tapo Lietuvos čempionais.

Facebook.com/Marijampolės „Sūduvos“ tinklininkai
Facebook.com/Marijampolės „Sūduvos“ tinklininkai

„Emocijos geros – visada smagu pasiekti aukščiausią rezultatą, juo labiau, kad nebuvome laikomi favoritais. Daug kas netikėjo, kad mes pateksime net tarp dviejų stipriausių komandų, todėl visada smagu įrodyti, kad esame verti daugiau. Žinoma, Raseinių ir Šiaulių ekipos žaidžia Baltijos lygoje, todėl mums buvo sunku persiorientuoti į aukštesnį komandų lygį. Tą parodė pirmi du pralaimėti setai pirmosiose rungtynėse. Po to jau įsivažiavome. Smagu, kad visi žaidėme su dideliu noru ir užsivedimu, kas ir nuvedė mus prie pergalių“, – džiaugėsi „Sūduvos“ žaidėjas Lukas Každailis.

Dramatiška kova vyko dėl antrosios vietos. Baltijos lygoje rungtyniaujančių klubų akistatoje „Norvelita“ po dar vieno dramatiško mūšio 3-2 (20:25, 30:28, 22:25, 25:21, 15:11) palaužė „Elgos-Master Idea-SM Dubysos“ ekipos pasipriešinimą ir iškovojo sidabro medalius. Taip pat raseiniškiai atsirevanšavo šiauliečiai už pralaimėjimą Baltijos lygoje prieš dvi savaites po taip pat atkaklios kovos 2-3.

„Šiemet finalai išties buvo labai gražūs. Visos rungtynės buvo įtemptos. Antra vieta mums yra gana skaudi, nes norėjome pirmos. Visgi Marijampolės komanda šiame turnyre žaidė kone tobulai, tad laimėti prieš ją tikrai labai sunku. Marijampoliečių žaidimas nenustebino, nes tai yra gerai sukomplektuota komanda, turinti daug patyrusių žaidėjų, o mes žaidėme tik su puse savo potencialo, todėl įkąsti jiems nesugebėjome. Po pralaimėjimų serijos Baltijos lygoje, mūsų komandos viduje atsirado daug trinties, o tai neleido mums savaitgalį pademonstruoti visų savo galimybių“, – mintimis dalinosi „Norvelitos“ treneris Robertas Nekrašas.

Trečioji vieta LTF taurės turnyre atiteko Šiaulių klubui, ketvirtoji – „Amber Queen“ ekipai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius